BARNEVELD - Ze houden van een goed glas wijn en vonden het jammer dat ze daarvoor het dorp uit moesten. Dus besloten Kees van de Bunt, Johan van Donkersgoed, Roland Hartkamp, Ben Petersen en Gerard Looijen om zélf maar een wijnwinkel te beginnen.
Klinkt als een uit de hand gelopen grap? Nee hoor, de vijf Voorthuizense ondernemers zijn bloedserieus met hun Vino Voorthuizen. Eind maart opende de wijnspeciaalzaak haar deuren aan de Hoofdstraat in Voorthuizen.
Daar vind je mooie flesjes wit, rood en rosé voor relatief betaalbare prijzen. Want een doosje Montgravet Sauvignon Blanc voor vier tientjes, daar valt niets van te zeggen. De wijnen zijn afkomstig van gerenommeerde wijnhuizen en -importeurs en net even anders dan het doorsnee supermarktassortiment. Ook lokaal gebrouwen bieren zoals de Voortsche Dwaes staan in de schappen.
Met toegankelijke kwaliteitswijnen hebben ze een gat in de Voorthuizense wijnmarkt gevonden, denken de vijf lokale ondernemers, die overigens zelf niet in de winkel staan. Daar hebben ze sommelier-in-opleiding Tara Hald voor aangetrokken. De winkel is vooralsnog geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Op korte termijn wil Vino Voorthuizen ook een webshop openen.

h vinovoorthuizen.nl