Als je een webshop hebt, wil je waarschijnlijk ook op productniveau online goed gevonden worden. Hoe krijg je dat nu voor elkaar als je een zeer groot assortiment hebt? Je kunt toch niet 11.278 online advertenties gaan maken? Nou, wel dus!

Online adverteren verandert

Voor ik je uitleg hoe dat mogelijk is, wil ik je eerst uitleggen waarom het slim is. Stel dat jij bijvoorbeeld via Google Adwords adverteert in de zoekmachines. Dan heb je te maken met:

  • toenemende concurrentie
  • hogere kosten per klik
  • minder advertentieposities
  • meer (Google) shopping dan reguliere search.

Het zijn gevolgen van wijzigingen die door Google worden doorgevoerd. Maar wat in mijn optiek ook meespeelt is dat search inmiddels een volwassen markt is.

Hoe hiermee om te gaan?

Je kunt daarom natuurlijk besluiten om je budget (deels) over te hevelen naar één of meerdere andere online marketing kanalen. Maar als Google Adwords al jarenlang zorgt voor je meeste verkopen, dan is dat natuurlijk niet makkelijk. Wat dan wel te doen? Wat Google Adwords betreft is het in mijn ogen een ‘must’ om te investeren in de relevantie (en dus kwaliteit) van je advertenties.

Advertenties op productniveau optimaliseren

En nu de hamvraag: hoe doe je dat als je 11.278 verschillende producten verkoopt? Hoe ga je voor al die producten advertenties maken, activeren en optimaliseren? Iets wat wel moet om echt relevant te kunnen zijn. Binnen Webleads maken wij inmiddels een aantal maanden gebruik van Adcore. Het is software van Israëlische makelij en het stelt adverteerders of bureaus zoals ons in staat om, min of meer geautomatiseerd, product specifiek advertenties en (CPC) biedingen te optimaliseren. Kortom, het is een tool om ook vandaag de dag nog met succes en behoud van je marge te adverteren in de zoekmachines. Doe er je voordeel mee en mocht je meer willen weten over Adcore of het willen gaan gebruiken. Bij ons staat de koffie altijd voor je klaar.

Ben van Luttikhuizen is eigenaar van Webleads in Kootwijkerbroek, dat online marketing en webdevelopment verzorgt.

www.webleads.nl