BARNEVELD – Hij volgde zijn passie en bereidt op locatie bijzondere gerechten waarbij smaak, geur en genieten een hoofdrol spelen.

Beleving en passie. Het zijn twee dragende pijlers onder de onderneming waarmee hij krap een jaar geleden van start ging. Als Johan van de Heijden van 180 graden BBQ alleen al praat over eten, loopt het water je al in de mond. Niet voor niets staat zijn website vol met positieve en enthousiaste reacties van gasten die proefden van de meest bijzondere gerechten die hij bereidt op de Big Green Egg.

Dat doet hij in nauw overleg met zijn opdrachtgevers, vertelt hij, dus elke keer wordt er een uniek menu samengesteld. Een hoofdrol is weggelegd voor vlees en vis (denk aan zalm, gamba’s, spareribs, beenham en broodje pulled porc), maar ook vegetariërs komen aan hun trekken met smakelijke groentegerechten van de grill. Zelfs de desserts komen van de Big Green Egg.

Het draait daarbij niet alleen om smaak, maar om een totaalbeleving van alle zintuigen. Daarom bereidt hij tijdens ‘belevingssessies’ zijn gerechten graag tussen de gasten in. Een gewild concept tijdens teambuildings, bedrijfslunches en personeelsuitjes, heeft hij gemerkt. “De combinatie van heerlijk puur eten, sfeer en beleving slaat aan bij ondernemers. Mensen vinden het leuk om van dichtbij te zien hoe hun eten wordt bereid en op mijn beurt vind ik het leuk om mijn passie voor lekker eten en mooie ingrediënten met hen te delen.”

www.180gradenbbq.nl

(Foto: BBQ Fotograaf)