BARNEVELD - Steeds meer werkgevers in Barneveld en omgeving geven hun medewerkers een leasefiets. Dat is goed voor het milieu, draagt bij aan de fitheid van medewerkers en is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Om nog meer bedrijven te laten kennismaken met de voordelen van een fiets van de zaak, organiseert 2wielerlease uit Barneveld in mei een Bike Battle.

Schrijf je bedrijf hier in voor de Bike Battle

Een mooi voorbeeld van een bedrijf dat al een fietsvriendelijke werkgever is? Dat is Van de Pol Bouwen & Wonen. Sinds begin 2021 kunnen alle medewerkers van het Kootwijkerbroekse bedrijf een leasefiets aanvragen. “Het aanbieden van een leasefiets past binnen ons beleid om een gezonde leefstijl te stimuleren. Zo hebben we al bedrijfsfruit, kunnen medewerkers gebruikmaken van voedingsadvies en bieden we medewerkers toegang tot uitgebreid periodiek medisch onderzoek. Dit is een logische volgende stap”, vertelt Onno Prins, financial controller bij Van de Pol Bouwen & Wonen.

Populaire secundaire arbeidsvoorwaarde
De leasefiets is volgens Prins een populaire secundaire arbeidsvoorwaarde bij Van de Pol Bouwen & Wonen. Inmiddels pakken steeds meer medewerkers van het Kootwijkerbroekse bedrijf de fiets naar het werk. “Sommigen hebben zelfs de auto de deur uit gedaan. Dat meer medewerkers fietsen is ook prettig omdat we hier een beperkt aantal parkeerplaatsen hebben. Alleen moeten we nu misschien wel het fietsenhok uitbreiden”, lacht Prins.

Werken aan duurzame mobiliteit
Een fiets van de zaak is onder meer interessant voor bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden en werk willen maken van een groen mobiliteitsbeleid. Met een leasefiets bespaar je als werkgever op parkeer- en brandstofkosten. Verder werk je met een leasefietsen aan de vitaliteit van je personeel. Want pak je regelmatig de fiets naar je werk? Dan kom je lekker fit aan en begin je met frisse energie aan de werkdag. Bovendien blijkt uit onderzoek dat wie regelmatig fietst, jaarlijks gemiddeld 1 tot 2 dagen minder vaak ziek is.

Bij 2wielerlease in Barneveld zien ze dan ook een groeiende belangstelling voor de leasefiets. Dat komt ook door het gemak van de leaseregeling, die sterk lijkt op de autoleaseregeling en niet meer ten koste gaat van de vrije ruimte in de WKR. Werknemers zoeken in overleg met een werkgever een leasefiets uit en betalen daar bijtelling over. De werkgever heeft elke maand voorspelbare kosten en krijgt maandelijks een factuur per medewerker die een leasefiets heeft. Kopen van een fiets blijft uiteraard ook een optie, maar leasen is gemakkelijker en voordeliger. Op 2wielerlease.nl is een handige calculator te vinden waarmee je snel de leasekosten én besparingen voor je bedrijf en medewerkers in kaart brengt.

Werknemer wil vaker fietsen
Steeds vaker komt de vraag naar de leasefiets ook vanuit werknemers. Uit onderzoek blijkt dat meer dan zestig procent van de werknemers bereid is om tot 20 kilometer naar het werk te fietsen, als hun werkgever een leasefiets beschikbaar stelt. Vooral elektrische leasefietsen zijn in trek. Daarbij gaat het niet alleen om de gewone e-bikes,  die een snelheid tot 25 kilometer per uur halen. Ook de zogenoemde high speed e-bikes zijn in trek. Deze fietsen hebben een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Daarmee zijn ze zeer interessant voor woon-werkverkeer over grotere afstanden.

Bike Battle tussen 20 lokale bedrijven
Om nog meer bedrijven in de gemeente Barneveld te laten kennismaken met de voordelen van de leasefiets, organiseert 2wielerlease in mei een Bike Battle. 20 lokale bedrijven mogen allemaal een dag lang twee high speed e-bikes proberen. Werknemers van deze bedrijven proberen tijdens die dag samen een zo groot mogelijke afstand af te leggen op de elektrische fietsen. Het bedrijf dat de meeste kilometers maakt, wint de Bike Battle en ontvangt een mooie prijs van 2Wielerlease!

Vraag 2 gratis (high speed) e-bikes aan
Wil jij ook stimuleren dat meer medewerkers met de fiets naar de zaak komen? Laat ze dan vrijblijvend kennismaken met het gemak van een e-bike of high speed e-bike. 2wielerlease uit Barneveld biedt bedrijven de mogelijkheid om een week lang twee elektrische fietsen te testen. Zo kunnen medewerkers zelf ervaren hoe lekker het is om naar het werk te fietsen en kunnen ze zelf ontdekken wat voor elektrische fiets bij hun past. Bedrijven die geïnteresseerd  zijn kunnen een informatiebox aanvragen via 2wielerlease.nl/box

www.2wielerlease.nl