Goed en gemotiveerd personeel is cruciaal voor uw onderneming. Maar de arbeidsmarkt is krap. Jong getalenteerd personeel is terecht kieskeurig. Terwijl ook uw keymedewerkers steeds meer openstaan voor een transfer. Lastig. Want hoe houd je iedereen aan boord?

Bonussen hebben maar kort het gewenste effect. Is het afgesproken doel eenmaal behaald, dan neemt de arbeidsproductiviteit af. Lijkt het behalen van de doelstelling niet meer mogelijk, dan zullen er nog maar weinig werknemers zijn die een paar extra stappen willen zetten. Ten slotte is het vaststellen van een juiste doelstelling niet eenvoudig en vrij van kritiek.

De werknemersparticipatie heeft deze nadelen niet. Met zo’n participatie worden de werknemers deeleigenaar van de onderneming. Zij zijn niet alleen betrokken in het resultaat maar bij de onderneming als geheel. Het personeel wordt gevraagd actief hun steentje bij te dragen aan de strategie en het te voeren beleid. Dat leidt blijkens diverse onderzoeken tot een hogere productiviteit, betrokkenheid en werknemerstevredenheid.

Het is begrijpelijk als u niet alles wilt bespreken met uw personeel. Ook zult u gevoelige bedrijfsinformatie liever voor uzelf willen houden. De huidige wetgeving voorziet hierin. Zo kan de vennootschap verschillende soortaandelen uitreiken met onderling verschillende stem-, winst- en vergaderrechten. Ook spreekt u liever met de medewerkers als één geheel. Ook dat kan statutair worden geregeld door het stemrecht van de personeelsaandelen te centreren bij een apart orgaan of een persoon door het personeel uit hun eigen gelederen te benoemen.

Cruciaal is dat de afspraken van de participatieregeling volstrekt helder zijn. Onderwerpen als deelname, prijsstelling en verplichte aanbieding bij ontslag en langdurige ziekte moeten worden vastgelegd. Ook moet de prijsstelling van het werknemers(winst)aandeel zakelijk zijn. Is dat niet het geval dan is sprake van een belast loonvoordeel. Het minderheidsbelang en de aanbiedingsverplichting bij vrijwillig vertrek of ontslag zijn volgens de rechtspraak geen prijsverminderende omstandigheden.

Dit jaar nog een kerstpakket, volgend jaar een pakket(je) aandelen? Wij adviseren u daarbij graag.

Mr. D. (Dennis) van der Veer RB | Belastingadviseur
Schuiteman Accountants & Adviseurs |
E dvdveer@schuiteman.com | T 0342 47 34 44?

www.schuiteman.com