BARNEVELD -  Om middenstanders, evenementenorganisatoren en ondernemers in de toerisme- en recreatiesector beter te kunnen ondersteunen heeft Barneveld sinds dit jaar voor deze sectoren een eigen accountmanager aangesteld. Het gaat om Ies Bos.  

“Als gemeente vinden we het belangrijk dat onze centra aantrekkelijk blijven en dat er reuring is voor eigen inwoners en bezoekers van buitenaf. Als accountmanager kijk ik hoe we dat kunnen stimuleren en het ondernemers en evenementenorganisatoren makkelijker kunnen maken. Ik merk dat het daarbij een meerwaarde is dat ik vanuit de gemeente met een helikopterview kijk, niet alleen met oog voor de regels maar juist ook voor de kansen. Hoe kunnen we samen dingen wél voor elkaar krijgen?”

In de afgelopen maanden sprak Bos al met tal van ondernemers. Daarbij dacht hij onder meer mee over vernieuwing van evenementen en wees hij evenementenorganisatoren op ondersteuningsmogelijheden zoals de drie gemeentelijke fondsen: het sport-, cultuur- en evenementenfonds. Verder zet Bos zich in voor het uitrollen van de Barneveldse cadeaukaart (leuk in een lokaal kerstpakket!) en is hij vanuit de gemeente betrokken bij de lancering van een nieuwe website voor toeristen en recreanten: visitregiobarneveld.nl, één overzichtelijke online plek waar te zien is wat er in de omgeving allemaal te doen is. “Want evenementen zijn niet alleen aantrekkelijk voor onze eigen inwoners, maar verrijken ook het toeristisch aanbod.