BARNEVELD - Hoe kun je energie in jouw bedrijf slimmer gebruiken, waardoor je minder kwetsbaar bent voor netcongestie? Die vraag staat centraal tijdens een evenement dat de gemeente Barneveld op dinsdagmiddag 18 juni organiseert in het Schaffelaartheater.

Tijdens het event delen Barneveldse bedrijven zoals Rengineers, Energy Shift en Ox Power kennis en best practices. Ook gaan ze in op concrete, praktische cases om stroom op te wekken, op te slaan en je huidige netwerkaansluiting zo optimaal mogelijk te gebruiken. Na afloop van het evenement weet je als ondernemer hoe je met je bedrijf de komende jaren op energiegebied kunt overbruggen.

Het slim gebruiken van stroom achter de meter is belangrijk, omdat het nog jaren duurt voordat het energienetwerk is uitgebreid. Tot die tijd krijgen bedrijven in toenemende mate te maken met netcongestie. De gemeente Barneveld onderzocht eerder samen met bedrijven de mogelijkheid om stroom te delen, via een Smart Energy Hub. Dat initiatief ligt echter voorlopig stil vanwege technische bezwaren van de netbeheerder.