Je moet er niet aan denken, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook op de werkvloer. Wincoop Veiligheidstrainingen ondersteunt ondernemers op het gebied van bedrijfshulpverlening met een vijfjarig BHV-contract mét flinke korting op de beste AED op de markt.

Werkgevers zijn verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening. Maar lang niet alle organisaties hebben hun zaken wat dat betreft op orde. Wincoop Veiligheidstrainingen komt daarom met een speciale actie; ondernemers die een vijfjarig BHV-contract afsluiten, krijgen tijdelijk de Philips Heartstart voor minder dan de helft van de prijs.

Combi-deal
“We willen ondernemers stimuleren om een AED in huis te halen’’, aldus Arend Flier, eigenaar van Wincoop Veiligheidstrainingen. “Daarom hebben we nu deze combi-deal gelanceerd. Vijf in-companytrainingen én een AED. Zo is het voor bedrijven nog makkelijker om de bedrijfshulpverlening in korte tijd adequaat op de rit te krijgen.”
Wincoop Veiligheidstrainingen is een specialist op het gebied van veiligheidstrainingen, ontruimingsplattegronden, ontruimingsplannen, Risico inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Flier: “Tijdens de in-companytrainingen BHV frissen we de kennis op. Zo weet je als BHV’er altijd wat je moet doen mocht het een keer misgaan. De Philips Heartstart is de beste en meest verkochte AED ter wereld, is supernauwkeurig bij het geven van stoten en is daarnaast zeer gemakkelijk te gebruiken door mensen met weinig ervaring.”

BHV redt levens
Er gebeuren in Nederland ruim 230.000 bedrijfsongevallen per jaar. Wincoop Veiligheidstrainingen weet als geen ander hoe gemakkelijk het kan misgaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje, vertelt Flier. “Daarom moeten er binnen een organisatie een paar BHV’ers zijn die weten hoe te handelen bij een bedrijfsongeval en daarop adequaat eerste hulp kunnen bieden. Want wat doe je als één van je medewerkers een hartaanval krijgt? De eerste 35 minuten zijn cruciaal. Dan móet je handelen. Zijn er geen bedrijfshulpverleners aanwezig, dan is het misschien wel te laat.”

AED in ieder bedrijfspand
Naast het volgen van een BHV-cursus is het minstens zo belangrijk om te beschikken over een AED. “Weten hoe je moet reanimeren is één, maar als je eerst op zoek moet naar een AED, dan kan het alsnog misgaan. De aanschaf van een AED is voor organisaties een grote investering, maar wel één van levensbelang.”

www.in1keerBHV.nl