BARNEVELD – Ze waren als naamgevers bijna onlosmakelijk met hun familiebedrijven verbonden, nu slaan twee van Barnevelds bekendste ondernemers kort na elkaar toch een nieuwe weg in.

Zowel Evert-Hein Schuiteman als Rob Vink maakten onlangs hun vertrek bekend. Evert-Hein Schuiteman was jarenlang het gezicht van Schuiteman Accountants & Adviseurs, dat werd opgericht door zijn vader. Na een sabbatical besloot hij om toe te treden als partner bij investeringsmaatschappij Anders Invest.

“De komende tijd zal ik mij bezighouden met het opzetten van een nieuw fonds, gericht op de Food & Agri sector, zowel in binnen- als buitenland. De focus zal liggen op bedrijven die bijdragen aan de transitie van de agri- en foodsector”, meldt Schuiteman via LinkedIn.

Kort daarvoor maakte Rob Vink bekend dat hij een nieuwe uitdaging ambieert en eind dit jaar terugtreedt als directeur-aandeelhouder van Vink. Hij zal zijn aandelen overdragen aan Henk Vink, die een inmiddels ingezette herstructurering van het veelzijdige familiebedrijf gaat voltooien. Aanleiding zijn de huidige ‘uitdagende economische omstandigheden’ en het feit dat ‘de volgende Vink-generatie niet de ambitie heeft om de diverse bedrijven binnen de Vink Holding B.V., haar dochterbedrijven en de daaraan gelieerde ondernemingen in de huidige samenstelling voort te zetten.