BARNEVELD – Met zo’n 6.300 bedrijven en 34.500 banen behoort Barneveld tot de economisch meest actieve gemeentes van ons land. Om te zorgen dat bedrijven kunnen blijven groeien, is het belangrijk dat ook hoogopgeleid talent behouden blijft voor de regio. Daarom ondersteunt de gemeente Barneveld het ondernemersinitiatief Barneveld Tomorrow.

Barneveld Tomorrow verbindt studenten en hoogopgeleide young professionals met lokale bedrijven. “Dat is niet alleen belangrijk voor Barneveldse bedrijven die zelf innovatieve vraagstukken of vacatures op hbo- of wo-niveau hebben”, legt managing connector Joop van Veelen uit. “Ook toeleveranciers profiteren mee van de groei van kennisintensieve Barneveldse bedrijven. En als deze talenten zich hier settelen, een huis kopen, boodschappen doen en zich in hun vrije tijd inzetten voor verenigingen, profiteert de hele samenleving mee.”

Start-ups
Barneveld Tomorrow biedt ook ondersteuning aan start-ups. Dat gebeurt onder meer door start-ups te verbinden aan ervaren ondernemers, die coaching en advies bieden. En met een groot netwerk is ook ondersteuning op het gebied van bijvoorbeeld financiering, administratie, personeel of subsidieaanvragen nooit ver weg. Van Veelen: “Barneveld Tomorrow is een stichting voor en door ondernemers. De betrokkenheid vanuit het bedrijfsleven is groot en we blijven groeien. Het aantal aanvragen van studenten neemt toe, ze ontdekken meer en meer dat er in Barneveld tal van innovatieve bedrijven gevestigd zijn. Dat is mede mogelijk doordat de gemeente ons als stichting heeft geholpen en nog steeds steunt in onze eigen start-upfase.”

www.barneveldtomorrow.nl