BARNEVELD - In samenwerking met het Belgische Autobedrijf Houttequiet zet autodeelformule Stapp.in de eerste stappen over de grens. Op 9 juni werd gestart met een eerste proef van tien auto’s in de Vlaamse gemeente Beveren.

Eerder rolde Stapp.in, een initiatief van het Barneveldse Brandsen Auto’s, de formule al uit naar Veenendaal en Almere. Reinald Bronkhorst, mede-eigenaar van de franchiseformule: ,,Stapp.in is een oplossing voor de lokale markt, daar horen lokale autobedrijven bij. Zij kennen de behoeften van inwoners en hebben de juiste connecties om Stapp.in in hun regio uit te rollen.” Normaliter zijn dit franchisenemers. Autobedrijf Houttequiet wordt echter franchisegever van Stapp.in in België.

Aanleiding was een ontmoeting op een autodeelcongres in Utrecht. Dirk Houttequiet: ,,Wij zijn vooral gecharmeerd van de helderheid van het Stapp.in-concept. De tarieven en voorwaarden zijn duidelijk en de app is gebruiksvriendelijk. Dit is een heel belangrijk onderscheid met vergelijkbare formules die soms heel wat minder transparant zijn.” Het Vlaamse familiebedrijf start met een proef op drie locaties in de woonwijken van gemeente Beveren. Op iedere locatie vinden omwonenden twee of drie auto’s. Deze kunnen zij via de mobiele app reserveren en openen. ,,Zo hebben ze wel mobiliteit, maar zonder de vaste lasten van een eigen auto. We kiezen voor meerdere auto’s op één locatie, zodat mensen niet misgrijpen als ze een auto nodig hebben. Na de proefperiode willen we zo snel mogelijk uitbreiden naar meer franchisenemers in België.”

stappin.nl