BARNEVELD – Met een verhuizing van Renswoude naar een luxe ingerichte showroom op De Briellaerd in Barneveld én corona die een katalysator bleek voor de verkoop van zwembaden, heeft Waterwel een dynamische tijd achter de rug. 

Nooit eerder legden de monteurs van Waterwel zoveel zwembaden aan als in de afgelopen jaren, vertelt verkoopadviseur Gijs Legemaat. “Iedereen was op huis gericht. En met name ondernemers die gewend waren buitenlandse reizen te maken, wilden hun geld nu aan iets anders uitgeven waaraan ze plezier konden beleven.

Sterke groei
De piekdrukte is inmiddels achter de rug, maar steeds meer klanten weten inmiddels hun weg te vinden richting de zwembadbouwer die al ruim 20 jaar zwembaden in alle soorten en maten door heel Nederland realiseert. Voorheen vanuit Renswoude, en sinds vorig jaar vanuit een luxe ingerichte showroom op De Briellaerd in Barneveld. Klanten kiezen voor Waterwel vanwege de kennis en het vakmanschap dat ze als team in huis hebben, weet Gijs. "Een enthousiast team van 21 medewerkers die graag mooie projecten realiseren voor een steeds grotere klantenkring."

Baantjes zwemmen
Paradepaardje in de showroom is de prijswinnende tegenstroomturbine, die regelmatig wordt uitgeprobeerd door geïnteresseerde klanten. “Een brede waterstroming in je zwembad, zodat je heerlijk baantjes kan trekken zonder dat je continu hoeft te keren. De turbine zorgt voor een perfecte tegenstroom die je zelf in sterkte kunt reguleren. Mensen gebruiken het om lekker sportief te trainen, maar het is ook voor wellnessdoeleinden. We krijgen in onze showroom met de regelmaat van de klok mensen die het op afspraak willen uitproberen. Geen probleem, want voor hen hebben we een riante omkleedruimte inclusief douchegelegenheid.”

Chloorarm zwembad
Nog zo'n trend: zwemvijvers en biopools. Met een natuurlijke waterfiltering zonder chemicaliën. “Goed voor de mens en goed voor de natuur", vat Legemaat het samen. “Een zwemvijver heeft een plantfilter en een biopool heeft een biologische filtertank die de taak van het plantfilter overneemt. Hierbij worden geen chemicaliën toegevoegd. Puur natuur dus.”

Veel mensen, en zeker mensen met een drukke agenda, willen graag ontzorgd worden met hun zwembad in de tuin, weet het team van Waterwel uit de praktijk. “Dat kan op allerlei manieren. Denk aan een automatisch doseersysteem van chemicaliën, zodat je daar niet aan hoeft te denken. Of aan een zwembadrobot die je zwembad keurig schoon houdt. En je zwembad blijft energiezuinig op temperatuur door middel van een solar lamellen afdekking en een warmtepomp.”

Beregeningssystemen
Naast het bouwen van zwembaden en zwemvijvers houdt Waterwel zich bezig met het monteren van beregeningssystemen voor gazons, borders en hagen in grote en kleine tuinen. En daar is steeds meer belangstelling voor, vertelt Gijs, zowel van particulieren als van hoveniers die ze bij hun klanten installeren. “Met zo'n systeem in je tuin ben je er altijd zeker van dat je planten en struiken precies de juiste hoeveelheid water krijgen. Een slimme beregeningscomputer zorgt voor automatisch aan- en uitzetten van beregening en een gelijkblijvende hoeveelheid vocht. Ideaal, zeker als je een paar weken op vakantie bent. Gemak dient de mens!”

www.waterwel.nl