BARNEVELD - Hij is een relatieve nieuwkomer Bakker Automotive technische uitblinkerop De Valk: Kees Bakker van Bakker Automotive. In mei 2019 vertrok hij van de Lunterseweg naar een groter onderkomen aan de Voltastraat om zijn toch al niet geringe klantenkring verder uit te bouwen.

Klanten van de meest uiteenlopende automerken waarderen de grote technische kennis van Kees, die hij opdeed in een decenniumlange loopbaan bij een Peugeotdealer in Nijkerk. Daar ging hij aan de slag nadat hij achtereenvolgens de lts, de mts en uiteindelijk de hts doorliep. Het is illustratief voor zijn doorzettingsvermogen en ook in zijn onderneming laat hij zien dat ambities hem niet vreemd zijn.

Zo werkt Bakker Automotive samen met GMTO, een gespecialiseerde opleider voor universele garagebedrijven. Kees volgde er onlangs de hybride & EV training, wat hem in staat stelt om op een professionele en veilige manier te werken aan elektrische voertuigen. “Auto's zijn tegenwoordig rijdende computers. Wij hebben de know-how, kennis en apparatuur om diagnoses te stellen en reparaties uit te voeren.”

Welke auto hij ook onderhanden krijgt voor een storingsdiagnose, APK, onderhoud of reparatie: er wordt altijd eerst met de klant overlegd voordat Bakker aan de slag gaat. “Sowieso probeer ik op financieel vlak altijd de gulden middenweg te zoeken. Autorijden is voor veel mensen al kostbaar genoeg.”

Mede daarom levert Bakker Automotive ook brandstoftoevoegingen van het merk Bardahl. “In benzine zit tegenwoordig ethanol. Dit is een sloper voor veel motoronderdelen. Om aantasting van die onderdelen en bijbehorende reparatiekosten tegen te gaan, raden wij aan om preventief een brandstoftoevoeging te gebruiken.”

Regelmatig wordt Kees ook door klanten benaderd voor zoekopdrachten naar jonggebruikte auto's. Daarvoor speurt hij niet alleen Nederland af, maar kijkt hij ook regelmatig met succes rond in Duitsland en België. Zijn kennersoog en actuele technische kennis zijn daarbij onmisbaar. “Ik neem ter plekke de technische staat op, let op een lage kilometerstand, check gebruikerssporen en het schadeverleden, rij een proefrondje en neem altijd testapparatuur mee.”

Airco-onderhoud
De moderne werkplaats in de Voltastraat heeft er sinds kort een paradepaardje bij: een nieuwe airco-onderhoudsmachine die ook airco’s van de nieuwste modellen auto’s kan onderhouden met r1234yf gas. “Een aircosysteem verliest jaarlijks zo’n 10 procent van het koelmiddel. Om te voorkomen dat er slijtage ontstaat, is er elke drie jaar verversing van het systeem nodig.”

Chiptuning
En nog zo’n staaltje techniek waar Bakker Automotive in uitblinkt: chiptuning (het optimaliseren van de motorcomputer), wat tot een prestatieverbetering tot wel 30 procent kan leiden.

Lezersactie
Lezers van Business in Barneveld ontvangen in februari voordeel: chiptuning vanaf 199 euro, inclusief btw.

www.bakkerautomotive.nl