BARNEVELD - Natuurlijk is ieder seizoen even mooi, maar nu de herfst is aangebroken, denken we wel even terug aan de warme zomer die achter ons ligt. Ook voor de toeristische ondernemers was het een prachtige zomer.

Veel Nederlanders besloten op het laatst om niet naar Zuid-Europa of het Caraïbisch Gebied af te reizen, maar kozen voor een vakantie in eigen land. En waarom niet? Op de Veluwe, en dus ook in de gemeente Barneveld, is er zóveel te zien en te beleven. De campings, vakantieparken en hotels hebben daarvan kunnen profiteren. Voor veel mensen was het de eerste kennismaking met de Veluwe als vakantiebestemming en dat beviel in alle gevallen heel goed. We sluiten niet uit dat de eerste boekingen voor het komende vakantieseizoen 2019 al zijn gedaan.

Het warme weer had – bijna niet voor te stellen – ook een keerzijde. Veel mensen kozen voor de verkoeling van Recreatiegebied Zeumeren of het zwembad op de camping. De Veluwe Express, de busverbinding tussen toeristische plekken in Barneveld, Garderen en Apeldoorn, bleef daardoor erg leeg. De verbinding was bedoeld om toeristen bij de verschillende accommodaties op te halen en naar Barneveld of Apeldoorn te vervoeren.

Kip Lekker Barneveld
Het afgelopen zomerseizoen werd de proeftour Kip Lekker Barneveld gelanceerd. Bij twaalf deelnemende restaurants konden gasten een speciaal eiergerecht tegen een aantrekkelijke prijs bestellen. De start van de proeftour viel samen met de presentatie van het vernieuwde fietsroutenetwerk.
Ook werd een nieuwe website van de toeristische ondernemers – www.gobarneveld.nl – gelanceerd. Op de site staat allerhande informatie over verblijven en culinair genieten in Barneveld. Een bezoekje meer dan waard.

De Veluwe op 1
Oud-wethouder Gerard van den Hengel ondertekende eerder dit jaar – samen met andere gemeenten op de Veluwe – de samenwerkingsovereenkomst ‘De Veluwe op 1’. De ambitie is om de Veluwe in 2025 de meest gastvrije bestemming van Nederland te laten zijn, met een hoge biodiversiteit voor flora en fauna met een unieke beleving van landschap, erfgoed, dorpen en steden. Deze zogeheten Gebiedsopgave Veluwe is uitgewerkt in een programmatische aanpak met uitvoeringprogramma onder de noemer VeluweAgenda.

Evenementen- en Dorpspromotie Barneveld

De gemeente Barneveld werkt de komende periode verder aan de Evenementen- en Dorpspromotie. Het is de bedoeling dat de plannen bij de start van het nieuwe toeristische seizoen kunnen worden gelanceerd.

h ondernemersloketbarneveld.nl