BARNEVELD - Barneveld krijgt een driedaags foodfestival met de naam Smullen op het Erf. Het festival vindt plaats op 9,10 en 11 juli en wordt gehouden op het Schaffelaar Erf,  naast het kasteel.

Initiatiefnemers van het evenement zijn de Barneveldse horeca-ondernemer Ad  Soeterboek (BLUS) en foodtruck-eigenaar Bert Hiemstra. 'Smullen op het Erf' is een mooie voortzetting van het succesvolle Preuvenement dat recent na vijf edities besloot te stoppen met de organisatie, aldus Ad Soeterboek. “Een mooi moment voor een nieuwe opzet, een andere formule, een nieuwe locatie én een nieuwe naam. Het Geldersch Erf bij kasteel De Schaffelaar waar we nu een optie op hebben leent zich perfect voor een dergelijk feest. Het is sfeervol, gezellig en alle faciliteiten die nodig zijn, zijn aanwezig.''

Vintage snuffelmarkt 
Smullen op het Erf wordt wat de organisatie betreft een gezellig foodtruckfestival met lekker eten, muziekoptredens, vermaak en een snuffelmarkt met (vintage)mode, hebbedingetjes, kunst en streekproducten. “We gaan het zo inrichten dat bezoekers van alle leeftijden zich er uren kunnen vermaken’’, vult Bert Hiemstra aan.

De organisatie gaat de komende maanden aan de slag met alle nodige voorbereidingen. Soeterboek: “Begin februari hopen we alles op de rit te hebben. Het is de bedoeling dat we gaan werken met een inschrijfsysteem. Foodtrucks die belangstelling hebben om deel te nemen kunnen zich nu al melden via welkom@smullenopheterf.nl. Na aanmelding wordt door de organisatie een selectie gemaakt.’’

Het festival is op donderdagavond, vrijdagavond en zaterdag vanaf 12.00 uur. De organisatie is van plan om voor bedrijven speciale arrangementen te maken om personeel of relaties te verrassen met een bedrijfsuitje met een foodtruckdiner.