Barneveld krijgt Preuvenement
BARNEVELD - Een culinair evenement in de sfeervolle ambiance van Kasteel De Schaffelaar. In het horeca- circuit leeft de wens al heel lang. Maar nu gaat het er eindelijk van komen. Barneveld krijgt, in navolging van tal van andere steden, een jaarlijks terugkerend Preuvenement.
Cateraars, restauranthouders, wijnspecialisten, topkoks en aanverwante toeleveranciers hebben hun culinaire koppen deze zomer bij elkaar gestoken. Het resultaat: vastomlijnde plannen om op 2 en 3 september 2015 het lint door te knippen van een splinternieuw horeca-evenement met allure.
Professioneel
,,Barneveld heeft werkelijk alles in huis om zowel de zakelijke als de particuliere doelgroep te bedienen met een keur aan specialiteiten’’, vertelt Gert Ansink die namens Kasteel de Schaffelaar de organisatorische kar trekt van ‘Hét Preuvenement’, zoals het culinaire festijn gaat heten. ,,Mooie restaurants, professionele en hoogstaande cateraars, maar natuurlijk ook onze ‘eigen’ top-kok Huub Oudshoorn. We zijn heel blij dat we daarmee culinaire ondersteuning hebben binnengehaald op het hoogste niveau.’’
FoodValley
Oudshoorn, die landelijke bekendheid geniet om de verzorging van de jaarlijks terugkerende parlementaire barbecue, heeft zich ‘met liefde’ aan het evenement verbonden, zo geeft hij in een reactie aan. ,,Sterker nog, ik ben bijzonder vereerd. Mijn bijdrage als kok zal er uit bestaan dat ik garant zal staan voor een professioneel culinair programma. Ook zal ik de deelnemers van ‘Hét Preuvenement’ aanmoedigen om zoveel mogelijk ingrediënten uit de FoodValley-regio toe te passen. Met ‘Hét Preuvenement’ op de unieke locatie Landgoed de Schaffelaar is Barneveld een prachtig culinair event rijker.’’
Drijvende kracht
Ansink is blij met het enthousiasme van zoveel lokale ondernemers. ,,Wouter van Manen is altijd een warm pleitbezorger geweest van een dergelijk evenement. Hij is één van de drijvende krachten geweest die ervoor gezorgd hebben dat het er nu ook echt van komt. We gaan in de komende maanden aan de slag met de werving van ondernemers die actief zijn op het culinaire vlak. Inmiddels hebben tien horeca-ondernemers hun deelname toegezegd. Er is nu al een initiatiefgroep die zich gaat bezighouden met de selectie van deelnemers. ‘Hét Preuvenement’ staat voor kwaliteit. Dat is ook de reden dat we gaan selecteren op uitstraling en culinair niveau’’, aldus Ansink.
Aankleding
Het decor van ‘Hét Preuvenement’ vormt het kasteel en de kasteeltuin. Skippy-Rent zal zorgdragen voor een sfeervolle en professionele aankleding. Ansink: ,,We gaan werken met mooie, uniforme pagodetenten. De nadruk ligt zeker niet op de commercie tijdens dit evenement. De ondernemers die meedoen hebben maar één doel voor ogen: laten zien wat ze in huis hebben. We gaan de komende tijd een interessant participatieplan ontwikkelen en aanbieden bij bedrijven in de gemeente. Want ook dat is een belangrijk criterium voor deelname: actief in de gemeente Barneveld én van culinair niveau.’’
Op de foto ‘Hét Preuvenement’-team: Gert Ansink, Jaap van der Veer, Jan van de Brink, Joost Pater, Timo Kruft, Gert Huisman, Jerry van de Burgwal, Huub Oudshoorn en Wouter van Manen. Op de foto ontbreken Gert van de Brink en Rocky Pang.