BARNEVELD – Barneveld Tomorrow is een samenwerking aangegaan met de Stichting Socrates. Hiermee is het netwerk van Barneveld Tomorrow in één klap uitgebreid met 12.000 hoogopgeleide jongeren uit heel Nederland.

Stichting Socrates is een netwerk voor getalenteerde studenten en alumni van hbo-instellingen en universiteiten in heel Nederland De stichting ondersteunt deze jonge, ambitieuze high potentials bij het verder ontwikkelen van hun talenten en het maken van een goede start op de arbeidsmarkt.

Partners van Barneveld Tomorrow kunnen bijvoorbeeld vacatures onder de aandacht brengen van studenten en alumni die deel uitmaken van het Socrates-netwerk. Ook zijn er mogelijkheden om studenten te laten meedenken in innovatietrajecten of bij uitdagende bedrijfsvraagstukken.

Barneveld op de kaart zetten
“Eén van de doelen van Barneveld Tomorrow is om te laten zien dat hier in Barneveld tal van innovatieve bedrijven zitten, die soms zelfs wereldwijd toonaangevend zijn. Samen hebben zij meer dan 10.000 hoger opgeleiden in dienst. Onze samenwerking met Stichting Socrates is één van de manieren om jonge high potentials te laten zien dat hier prachtige kansen liggen om je carrière te starten”, zegt Joop van Veelen, managing director van Barneveld Tomorrow.  “Omgekeerd kunnen jongeren in ons netwerk kennismaken met de ondersteuning en het netwerk dat Stichting Socrates biedt. Een win-winsituatie dus.”

Over Barneveld Tomorrow
Barneveld Tomorrow is een initiatief van Barneveldse ondernemers om hoogopgeleide jongeren te behouden voor het lokale bedrijfsleven. Nu gebeurt het nog vaak dat jongeren voor hun hbo- of wo-opleiding elders gaan studeren en daar blijven hangen. Barneveld Tomorrow laat deze groep zien dat er ook in de regio veel innovatieve bedrijven actief zijn die op zoek zijn naar talent en zorgt voor matchmaking en ondersteuning. Ook start-ups kunnen op ondersteuning rekenen van Barneveld Tomorrow, bijvoorbeeld op het gebied van financiering, business development, marketing of huisvesting.

www.barneveldtomorrow.nl