BARNEVELD – Bedrijven uit de gemeente Barneveld kunnen de komende maanden tot maximaal 10.000 euro subsidie krijgen bij het ontwikkelen van (groei)plannen voor de anderhalvemetereconomie.

De subsidie is beschikbaar vanuit het programma Groeiversnellers van de provincie Gelderland en OostNL. De subsidie kan onder meer gebruikt worden om de inzet van een businesscoach of strateeg in te schakelen, die je ondersteunt in dit traject.

De Barneveldse ondernemer Edward van Lunsen van Next Gear is zo'n specialist die bedrijven helpt om groei te realiseren.  “Bij veel bedrijven ligt een enorme verbeterpotentie op het vlak van strategie en commercie. Als je aan de juiste knoppen draait, is er ook in tijden van economische teruggang veel mogelijk. Vooral nu de markt voor veel bedrijven zal krimpen, is het zaak om nog scherper aan de wind te gaan varen. Iedere weggegooide marketingeuro, iedere verloren deal is er één te veel."

Een veelgemaakte fout is volgens Van Lunsen dat te snel allerlei acties worden uitgezet zonder eerst een sterke blauwdruk te hebben. “Ik help bedrijven om die basis te leggen en slimme, strategische groeiplannen te maken. Ik werk daarin vaak met vaste programma’s zodat een ondernemer weet waar hij aan toe is en welk resultaat hij mag verwachten. Zo'n programma is bijvoorbeeld de 3D Challenge.”

Van Lunsen werkte in het verleden onder meer voor Continental en Pon Automotive en investeerders. Daar was hij onder meer verantwoordelijk voor het ‘op de rit brengen’ van overgenomen bedrijven. “Daar leerde ik de mooie MKB-cultuur kennen. Ik werk nog steeds het liefst met bedrijven met 15 tot 80 medewerkers. Bij bedrijven van deze omvang is vaak extreem veel winst te boeken.” De Barneveldse businesscoach is sinds kort ook verbonden aan Barneveld Tomorrow, waar hij start-ups adviseert en begeleidt.

www.next-gear.nl