BARNEVELD - Een complete Italiaanse keuken die op elke gewenste locatie kan worden opgebouwd, inclusief een mobiele houtgestookte oven. Dat is het nieuwe concept PopUp Italian, een initiatief van de Barneveldse ondernemers Morrandi Salmi (restaurant Mio Girasole) en Bert Hiemstra.

PopUp Italian is partycatering maar dan anders, aldus een enthousiaste Salmi. “Onze mobiele houtoven kunnen we overal neerzetten, zodat gasten kunnen zien hoe onze grill-, pasta- en pizzagerechten ter plekke bereid worden. Dat geeft een unieke, gezellige sfeer aan een bedrijfs- of familiefeest. Bovendien hoeven we geen gebruik te maken van warmhoudbakken, zoals veel cateraars dat doen. Al onze gerechten worden ter plekke in de houtoven bereid of afgemaakt, zodat alles knisperend vers is.”

Vers en echt Italiaans
Morrandi Salmi runt het succesvolle restaurant Mio Girasole in Barneveld, dat ook als thuisbasis gaat fungeren voor PopUp Italian. Bert Hiemstra (ook eigenaar van tekst- en mediabureau Hiemstra Media) staat sinds een jaar als hobbykok in de keuken van Mio Girasole. Hiemstra: “Ik ben helemaal weg van de houtoven en alle prachtige gerechten die je er in kunt bereiden. Daarom hebben we een manier bedacht om die ook buiten de muren van de keuken in te zetten met een leuk en innovatief cateringconcept: echte authentieke Italiaanse gerechten die ter plekke bereid en uitgeserveerd worden.”
In de houtoven van PopUp Italian is alleen plaats voor pure ingrediënten. “Salmi heeft alle contacten om aan de mooiste spullen te komen. Geen ingewikkelde haute cuisine, maar vooral veel originele grill-, groente,-, pasta- en pizzagerechten.”

Houtgestookte steenoven
De mobiele steenoven van PopUp Italian staat garant voor een originele smaak, vult Morrandi aan. “Italianen gebruiken dat ding al eeuwenlang. Het bijzondere is de hoge temperatuur die je ermee kunt bereiken en de speciale smaak die het hout geeft. Die smaak is met andere bereidingswijzen niet te evenaren. Daarnaast brengt een houtoven een fantastische en unieke Italiaanse sfeer met zich mee. ”
Voor PopUp Italian is een mobiele houtoven beschikbaar die op elke gewenste locatie kan worden neergezet. “'Desgewenst kunnen we ook zorgen voor meubilair en de complete horeca rondom een bedrijfs- of familiefeest”, aldus een enthousiaste Salmi. De PopUp Italian is in te schakelen voor gezelschappen van 20 tot 350 personen.”

www.popupitalian.nl