BARNEVELD – Jansen Poultry Equipment is overgenomen door de VDL Groep uit Eindhoven. Daarmee komt er een einde aan de zelfstandigheid van één van Barnevelds meest toonaangevende bedrijven in de poultrysector.

Jansen Poultry Equipment  (JPE) werd in 1986 opgericht door Ab Jansen en groeide uit tot één van ’s werelds grootste producenten van hoogwaardige pluimveesystemen voor de leg-, vermeerderings- en vleeskuikensector. Er werken ongeveer 125 medewerkers bij het bedrijf, dat haar systemen exporteert naar meer dan 80 landen wereldwijd. Jansen Poultry Equipment boekte in 2019 een jaaromzet van ruim 50 miljoen euro.

VDL ziet JPE als een welkome aanvulling op de producten van haar dochter VDL Agrotech, specialist in geautomatiseerde voedersystemen voor de varkenshouderij en de pluimveehouderij én leverancier van complete stalinrichtingen. Beide partijen werken al jaren samen.

Ab Jansen (72) laat in een persbericht weten dat hij trots en verheugd is dat door de overname de werkgelegenheid bij JPE geborgd is. “Daarnaast biedt deze stap continuïteit op lange termijn voor de onderneming in Barneveld. Ik kijk uit naar het intensiveren van de samenwerking met VDL, dat het huidige beleid in grote lijnen zal voortzetten.”

Ab Jansen blijft een adviesrol vervullen bij JPE.