BARNEVELD - Liefhebbers van ambachtelijke mediterrane vleeswaren en de betere borrelplank kunnen sinds kort hun delicatessen makkelijk online bestellen en thuis laten bezorgen. 

De Barneveldse ondernemer Piet van de Beek lanceerde hiervoor onlangs een nieuw bedrijf: Van de Beek Delicatessen. Via www.vandebeekdelicatessen.nl levert hij onder ander de lekkerste salami’s, fuetten, prosciutto’s, jambons en kerstpakketten

Van kleinschalige familiebedrijven

“We halen onze vleeswaren rechtstreeks bij authentieke bedrijven in Italië, Frankrijk en Spanje die vaak al generatieslang in handen zijn van dezelfde families. De bevlogenheid en de liefde voor smaak die ze daar hebben, proef je terug in onze producten. Je kunt dus voortaan thuis genieten van de kwaliteit die je normaal gesproken alleen in de betere horecagelegenheden op je bord krijgt”, zegt Van de Beek. 

Kerstpakketten en relatiegeschenken

Bedrijven kunnen bij Van de Beek Delicatessen terecht voor kerstpaketten en relatiegeschenken. “Denk bijvoorbeeld aan een gedroogde serranoham in een stevige hamklem. Mooie Spaanse wijn erbij en je hebt een smaakvol cadeau voor relaties of medewerkers. Naast onze standaardpakketten kunnen we ook pakketten op maat samenstellen”, vertelt Van de Beek. 

Toegenomen aandacht voor smaak

Van de Beek komt uit een Barneveldse slagersfamilie met roots die teruggaan naar 1892 en is tevens eigenaar van First Selection. Daarmee importeert hij voor restaurants en supermarkten ambachtelijke vleeswaren en delicatessen uit Zuid-Europa. “We kregen steeds vaker de vraag of we ook rechtstreeks aan consumenten konden leveren. De coronacrisis heeft dat verder versterkt. We mogen helaas tijdelijk niet meer op het terras borrelen, dus doen we dat nu thuis. Maar dan wel met authentieke en smaakvolle producten.”

Uitbreiding van het assortiment

De komende weken wordt het assortiment van Van de Beek Delicatessen nog verder uitgebreid met onder meer kazen, wijnen en olijfolie. “Ik ben net terug van een culinaire studiereis naar Italië, waarbij ik verschillende mooie voedselproducenten bezocht heb. Ik kan alleen maar zeggen: er is nog zoveel lekkers te vinden rond de Middellandse Zee. Daar wil ik graag nog meer mensen kennis mee laten maken.”

www.vandebeekdelicatessen.nl