KOOTWIJKERBROEK - Ze zijn te vinden op vloeren van tientallen stallen en bedrijfsruimtes in Kootwijkerbroek en omgeving: de ijzersterke én supersnel geleverde industriële vloercoatings van Baron Coatings.

Natuurlijk kun je via de webshop bestellen, maar in de meeste gevallen haalt de klant de ijzersterke producten van Baron Coatings gewoon in de winkel, vertelt eigenaar Ewald de Geit. Hun industriële coatings worden niet alleen toegepast op vloeren, maar ook op gevelbeplating, muren, landbouwvoertuigen en staalconstructies. “We kunnen hier alle kleuren mengen die een klant wil. En we kunnen zelfs op locatie een kleurmonster nemen met onze meetapparatuur en zo exact de juiste kleur bepalen.”

De kracht van Baron Coatings? Dat zijn de topkwaliteit producten in combinatie met advies dat stamt uit jarenlange ervaring. Zeker wat de keuze voor vloercoatings betreft komt het aan op de intensiteit van gebruik en in het verlengde daarvan de mate van slijtvastheid, weet De Geit. “Voor de meeste van onze klanten geldt: stilstand kost geld. Het is dus zaak dat ze een coating toepassen die snel droogt en uithardt, zodat ze snel weer door kunnen. Een bestaande betonvloer bijvoorbeeld vraagt om een andere coating dan een vloer in een nieuwbouwpand. We hebben hier een dozijn verschillende coatings, waarover wij onze klanten snel en uitstekend kunnen adviseren. Ook over de toepassing ervan en hoe je zo’n klus het beste aanpakt. Bovendien kan men bij ons terecht voor alle aanverwante producten, zoals mengbekers, rollers en schuurpapier.”