BARNEVELD - Na een try-out periode heeft restaurant BAS de deuren maandag 19 juni officieel geopend. 

“De try-outperiode was fantastisch. De insteek was natuurlijk om feedback te krijgen, de gerechten te verfijnen, de apparatuur te testen en het team op elkaar ingespeeld te laten raken. Maar de reacties zijn nu al positief”, vertelt Lyanne van de Berg van het Barneveldse restaurant. ''Logisch dat er ook nog dingen verbeterd moeten worden, maar dat hoort erbij. Zo hebben we onder meer 'Bas College' opgezet om onze medewerkers optimaal te trainen in onder meer gastvrijheid.''
Gasten zijn volgens haar enthousiast over de inrichting en de sfeer. In de afgelopen maanden onderging het pand aan het Raadhuisplein een grote metamorfose. Bij binnenkomst vallen meteen de luxe leren stoelen en banken op. Biertanks aan de muur fungeren als eyecatchers. “We hebben gekozen voor een combinatie van stoer en stijlvol. Dat slaat aan.”

Lounge en serre
Het restaurant bestaat uit vier gedeelten. “We hebben een bargedeelte met twee taptafels, een whiskeylounge en de loungehoek en serre waar je kunt dineren. Vanaf 19 juni gaan we werken met de volledige kaart. Mijn tip? De BAS overloaded, een hamburger met pulled porc slaat enorm aan. Ook de barbecue chicken uit de smoker en het shared dinner leveren veel complimenten op.”
BAS is een concept van Albert Hotzky. De gedreven horecaondernemer runt meerdere restaurants in de omgeving. BAS richt zich ook op de zakelijke markt. Bedrijven kunnen uiteraard terecht voor een zakelijke lunch of diner. BAS verzorgt verder buffeten en caterig op locatie, eventueel met inzet van de inmiddels befaamde smoker. Verder is de whiskeylounge af te huren als vergader- of brainstormruimte. De lounge is voorzien van alle faciliteiten, zoals een beamer en schermen.

Opening
Maandag 19 juni is BAS officieel geopend. De opening vond plaats van 16.00 tot 18.00 uur. De gasten werden getrakteerd op onder andere een whiskey-proeverij, hapjes uit de keuken en de smoker en live muziek. Ook waren er proeverijen van ambachtelijke bierbrouwerijen en gaf een sigarenmaker demonstraties.

www.beersandsteaks.nl