BARNEVELD - Ruim 50 Barneveldse bedrijven hebben zich aangemeld voor het zakelijke glasvezelproject van Hype Automatisering. Dat betekent dat de schop in de grond kan op de Barneveldse bedrijventerreinen voor de aanleg van dit razendsnelle netwerk.

Mogelijk loopt het aantal glasvezelaansluitingen nog flink op, meldt accountmanager Raymond Willemsen van Hype Automatisering. “We zijn namelijk in gesprek met een ontwikkelaar van een vastgoedproject over 50 extra aansluitingen. Ondertussen blijven ook andere bedrijven zich nog melden. Als ze dat doen voordat het graafwerk is afgerond, kunnen ze nog tegen de huidige lage eenmalige kosten van 500 euro instappen. Later aansluiten kan ook, maar dan betaal je 1.500 euro en moet je minimaal 20 weken wachten op de aansluiting.”

Op dit moment worden de vergunningen voor het glasvezelnetwerk aangevraagd. Naar verwachting kunnen Barneveldse bedrijven in het 4e kwartaal van 2018 gebruikmaken van deze snelle internetverbinding. Hype nam het initiatief voor de vraagbundeling omdat bedrijven steeds afhankelijker zijn van breedband internet. Directeur Etiën van de Beek: “In Barneveld zitten veel kleine ondernemers die graag sneller internet willen, maar voor wie het huidige aanbod te duur is. Dat wordt met deze actie dus helemaal anders. Deze verbinding scheelt bedrijven toch zo’n 1200 euro of meer per jaar. Zo helpen we hen om the next step te zetten. Met deze zakelijke glasvezelaansluiting kun je bovendien meerdere diensten afnemen via dezelfde aansluiting. Eigenaren van verzamelpanden kunnen bijvoorbeeld iedere huurder voor enkele tientallen euro’s per maand een eigen snelle verbinding bieden, maar denk ook aan andere mogelijkheden zoals VoIP of PIN-verkeer.”

www.hype.nl