BARNEVELD - Een bijeenkomst met leden van de Barneveldse Industriële Kring vraagt om een nieuwe en inspirerende locatie. Er waar kan dat beter dan tijdens een bezoek aan het gloednieuwe pand van Van Reenen Transport?

Met die woorden opende voorzitter Gijs Eikelenboom op donderdag 12 april de algemene ledenvergadering van de BIK. Ditmaal waren de BIK-leden te gast bij Van Reenen Transport. Ze werden ontvangen in een zaal op de eerste verdieping van het nieuwe bedrijfspand met uitzicht over Harselaar-Zuid. Na een kort welkomstwoord van de voorzitter nam algemeen directeur Aart Hooijer het woord.

Rondleiding
In de zomer van 2017 verhuisde Van Reenen naar het nieuwe pand aan de Koningsbergweg. Waar zij eerder de beschikking hadden over 13 docks, zijn dat er nu maar liefst 67. En dat is pas het begin, want ook de rest van het terrein is vele malen groter dan op hun voormalige bedrijventerrein. En dat biedt kansen voor de toekomst. Dat zagen ook de leden van de BIK tijdens de rondleiding door het pand. In groepen van tien werden ze meegenomen door het honderden meters lange magazijn, de riante kantoren en uiteindelijk de opslag. Daarmee kregen de leden een uniek kijkje in de keuken van een van Nederlands’ grootste transportbedrijven.

Tevreden
Na de rondleiding werd de algemene ledenvergadering geopend. Dat begon met een analyse van de jaarcijfers van 2017. Daaruit trok voorzitter Gijs Eikelenboom al snel de conclusie dat de Bedrijvenkring tevreden kan terugkijken op het vorige jaar. Met acht nieuwe leden en twee nieuwe bestuursleden weet de BIK ondernemers nog altijd te vinden en aan te trekken. Naast een terugblik werd er ook vooruitgekeken. Het bestuur heeft niet stilgezeten en werkt hard aan de voortgang van de kernthema’s die zijn opgenomen in het beleidsplan van 2018. Zo werd er onder meer gesproken over de herstructurering van de Hanzeweg en Mercuriusweg, de opening van de Harselaartunnel en de veranderingen rondom duurzaamheidsmaatregelen.

Nieuwe bestuursleden
Na het formele gedeelte van de algemene ledenvergadering werd er even kort stilgestaan bij het vertrek van Corné van Delen. Na 4 termijnen besloot hij onlangs zijn positie in het bestuur op te geven en zich te focussen op de uitbreiding van zijn onderneming. Met een bos bloemen en een woord van de voorzitter werd hij bedankt voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Uiteraard blijft zijn bestuursfunctie niet onbemand. In zijn plaats treden Gerard van Beek van G. van Beek & Zn. Kalverstalinrichting en Bert Roordink van Roordink Bedrijfswagens toe als nieuwe bestuursleden. Waarbij Gerard de portefeuille ‘Barneveld werkt’ op zich neemt en Bert ‘Werken en leren’.

Met een kort dankwoord richting Aart en zijn collega’s werd de algemene ledenvergadering gesloten. Onder het genot van een borrel en hapjes konden de leden van de BIK nog even rustig napraten.

www.bikbarneveld.nl