BARNEVELD - De BIK richt zich de komende vijf jaar op een beter ondernemersklimaat, intensieve samenwerking binnen en buiten Barneveld, verbetering van de regionale infrastructuur, profilering van Barneveld als vestigingsplaats voor bedrijven en een goede match tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.

Dat blijkt uit het nieuwe beleidsplan dat de ondernemersvereniging deze maand presenteerde. Motto van het plan is ‘Barneveld werkt’. De thema’s met de belangrijkste aandachtspunten op een rij:

Ondernemersklimaat

Voldoende en betaalbare bedrijventerreinen, herstructurering van bestaande terreinen, een ondernemers vriendelijk aanbestedingsbeleid en de beperking van de regeldruk staan hoog op het verlanglijstje van de BIK.

Samenwerking

De BIK continueert de nauwe samenwerking  met andere lokale ondernemersverenigingen.  Daarnaast concentreert de BIK zich op samenwerking  in de Food Valley-regio en waar wenselijk ook op provinciaal, nationaal en Europees niveau.

Infrastructuur

Herstructurering van het knooppunt A1/A30, het doortrekken van de A30 in noordelijke en zuidelijke richting, de ontwikkeling van een railterminal en betere openbaar vervoersverbindingen zijn de aandachtspunten op het gebied van werk aan de weg.

Arbeidsmarkt

De BIK streeft naar een ondernemersvriendelijke invoering van de Participatiewet en beroepsonderwijs in Barneveld of omgeving dat aansluit bij de vraag van het bedrijfsleven.

Profilering

Barneveld moet als vestigingsplaats bekender worden binnen en buiten de Food Valley-regio. De gunstige ligging en sterke sectoren als logistiek, poultry en de maak-industrie zijn daarbij belangrijke uithangborden.