BARNEVELD – Voor het eerst in jaren moesten de Barneveldse ondernemers de champagneglazen laten staan, toch viel er aan het begin van het jaar genoeg te lachen voor leden van de BIK.

Tijdens een digitale nieuwjaarsconference nam lokaal journalist en notoir woordkunstenaar Erik Roest namelijk de ontwikkelingen in de Barneveldse ondernemersscene op de hak.

In hoog tempo reikte hij BIK-awards uit aan ondernemers die het afgelopen jaar in het nieuws kwamen. Zo kreeg Rob Vink de BIK Bag-award, om al zijn zandgeheimen in mee te nemen en werd Marcel Wijnen getrakteerd op de BIK Mac-award, nadat hij veertig dagen alleen streekvoer bikte.

Ook waren er JOScars voor jonge ondernemers die de spotlights haalden, zoals de evenementencommissie van de JOS die precies tussen de twee coronagolven een zeiluitje wisten te plannen.

Aan het eind van 2020 had de BIK haar leden al getrakteerd op een eindejaarsgeschenk, om toch de banden in coronatijd een beetje aan te halen. Achter de schermen gaat het werk van de ondernemersvereniging ook in deze tijd gewoon door. Zo vinden er maandelijks bestuursvergaderingen plaats en is er structureel, regulier overleg met het Barneveldse gemeentebestuur.

Daarnaast is er tweewekelijks overleg tussen de BIK en wethouder Didi Dorresteijn om de lokale aanpak van de coronacrisis te bespreken, waarbij voorzitter Gijs Eikelenboom en Heleen Kleijer namens de Barneveldse ondernemers signalen uit het bedrijfsleven delen zodat hier op geanticipeerd kan worden.

“Loop je ergens tegenaan, heb je vragen, wil je sparren of even je hart luchten? Dan bieden we lokale ondernemers een luisterend oor en ondersteuning”, zegt Kleijer. “Ook voor vraagstukken en uitdagingen die niet corona-gerelateerd zijn, horen we graag van ondernemers. Juist in deze digitale tijd zijn signalen van onze leden, maar ook van andere Barneveldse ondernemers ontzettend waardevol om ons in te zetten voor een optimaal ondernemersklimaat.”

www.bikbarneveld.nl