BARNEVELD - BIK-voorzitter Gijs Eikelenboom reikt woensdag 30 augustus de PreufAward uit tijdens Het Preuvenement. De PreufAward is bestemd voor het restaurant dat volgens een professionele jury de beste culinaire prestaties levert tijdens het evenement.

Het Preuvenement beleeft dit jaar zijn derde editie. Tijdens het evenement presenteren 15 restaurants en foodspeciaalzaken uit de gemeente Barneveld zich aan een groot publiek. Speciaal voor Het Preuvenement komen ze met specials, kleine gerechtjes, die een indruk geven van wat ze op culinair gebied in huis hebben.
Vorig jaar trok Het Preuvenement zo'n 2.000 bezoekers, verspreid over twee avonden. Dit jaar vindt het evenement plaats op woensdag 30 en donderdag 31 augustus. De eerst avond wordt traditiegetrouw druk bezocht door ondernemers, die het culinaire feestje aangrijpen om in ontspannen sfeer te netwerken.
Ten opzichte van de eerdere edities zijn er een aantal nieuwe elementen aan het programma toegevoegd. Zo kent Het Preuvenement dit jaar voor het eerst optredens. Het gaat om optredens van gitarist William Smulders en zangeres Lieke Grey, die covers brengen van klassiekers en moderne tophits. Verder treden DJ Runny-rem en Sax & Percussie op. Het Schaffelaarplein wordt bovendien dit jaar voor het eerst ingericht door Intratuin Barneveld.

Business in Barneveld is mediapartner van Het Preuvenement. Lezers kunnen nog tot zaterdag 26 augustus met korting kaarten bestellen voor Het Preuvenement via businessinbarneveld.nl/preuvenement.