Webshops opgelet… Bing Shopping is live! Met deze productadvertenties volgt Microsoft Advertising het succesvolle voorbeeld van Google. Het is nog in bèta, maar ons advies: spring zo snel mogelijk op de trein!

Google Shopping zetten wij bij NeoSEM al in voor onze webshopklanten. En met groot succes. Deze advertenties tonen in Google direct jouw producten met een afbeelding, titel en prijs. Dit maakt het een geweldige manier om verkeer naar je webshop te trekken én directe verkopen te realiseren.

Microsoft Advertising (tot voor kort nog bekend als Bing Ads) heeft het voorbeeld van Google nu eindelijk gevolgd. In Nederland dan, want in andere Europese landen was het al even beschikbaar. Starten is eenvoudig, via enkele stappen:

1. Omdat Bing Shopping nog in bèta is, heb je een gecertificeerde partner nodig. Via NeoSEM kan je jouw toegang tot het platform aanvragen.

2. Vervolgens moet een Merchant Center-account (gelijk aan dat van Google) worden opgezet waarmee je jouw domein claimt.

3. Ook Bing Shopping werkt met een productfeed. Je kan er dus voor kiezen om je bestaande Google productfeed te gebruiken. Of zet via Channable eenvoudig een aangepaste Bing-productfeed op.

4. Zodra je alles op de rit hebt, is het een kwestie van campagnes bouwen. En zoals voor de meeste tools geldt: Bing heeft een mooie Google-importfunctie gebouwd. Zo heb je binnen enkele minuten jouw Shopping-campagnes gekopieerd.

Wij zijn razend enthousiast over deze toffe ontwikkeling. Een mooie kans voor webshops om meer verkeer te trekken uit de Bing zoekmachine.

Daarom nogmaals ons advies: start snel! Want voordat je het weet heeft jouw concurrent de tool ook ontdekt.

Jason Wu (06-17906408) is eigenaar van NeoSEM, het online marketingbureau voor webshops. NeoSEM is Bing Ads Accredited Professional en winnaar van de Dutch Search Awards.

neosem.nl