Microsoft heeft eind juni Bing Shopping in Nederland gelanceerd. Dit geeft nieuwe kansen en mogelijkheden voor veel webshops.

Bing Shopping lijkt veel op Google Shopping. Maar vanwege het lagere marktaandeel (zoekvolumes) zijn er in veel branches minder concurrenten actief en liggen de kosten per klik bij Bing vaak lager dan bij Google.

Wat zijn Bing Shopping advertenties?
Bing Shopping advertenties zijn productadvertenties die informatie geven over de verkoper en de prijs en een afbeelding van een product weergeven. De producten worden weergeven aan mogelijke klanten. Dit gebeurt als zij in de Bing zoekmachine zoeken op bepaalde producten of productnamen. Hierdoor is een klant eerder geneigd om door te gaan naar de webshop. Als een klant klikt op de advertentie komt hij of zij direct terecht op de productpagina. Hierdoor kan de klant snel bestellen.

Waarom starten met Bing Shopping?
Als jouw webshop al gebruikt maakt van Google Shopping is de stap naar Bing Ads relatief klein. Zeker dankzij de diverse voordelen die Bing biedt. Het grootste voordeel is dat de CPC over het algemeen lager ligt dan bij Google Shopping. Dit komt omdat er nog weinig concurrenten op Bing Shopping zitten. Daarnaast komen de benodigdheden van Bing Shopping overeen met Google Shopping. Je kunt dus snel starten.Je hebt een XML-productfeed nodig waarbij de productinformatie doorgestuurd kan worden naar Bing.

Verschillen Bing en Google Shopping
Binnen Google Shopping is het mogelijk om aanbieders t.o.v. elkaar te vergelijken op prijs, verzendkosten, verzendtermijn en reviewscores. Ook staat Google Shopping open voor andere vergelijkers. Bij Bing Shopping is dit (nog) niet het geval. Daarnaast is het marktaandeel kleiner dan dat van Google. Bing heeft (naar eigen zeggen) ongeveer 10% van het marktaandeel, terwijl Google ongeveer 85% marktaandeel heeft. Als laatste wordt Bing Shopping Ads momenteel alleen nog maar op desktop en tablet weergegeven. De stap naar mobiel lijkt echter een kwestie van tijd.

Benieuwd of Bing Shopping ook iets voor jouw bedrijf is? Neem dan contact op en bespreek de mogelijkheden. Ook voor een vrijblijvende Google Shopping scan kun je trouwens bij ons zijn ;-)

Ben van Luttikhuizen is eigenaar van internetbureau Webleads, hét internetbureau voor online marketing en webdevelopment

webleads.nl