Alfa Accountants en Adviseurs bestaat dit jaar 75 jaar. Onder het motto 'Overal dichtbij' is de Barneveldse vestiging actief om ondernemers te helpen het maximale uit hun business te halen. In deze aflevering van een serie klantverhalen: Boon Agrosystems, hét installatiebedrijf in de agrarische sector. 

Als begin twintiger deed Wilbert Boon zijn intrede in het directieteam van Boon Agrosystems. Sindsdien zwaait hij samen met zijn ouders de scepter over de Barneveldse onderneming. Stapje voor stapje wordt er nu gewerkt naar een volledige interne overname. Daarin laten ze zich adviseren door de specialisten van Alfa Accountants.
Tussen de bedrijven door werd bovendien het onderkomen aan de Barnseweg vernieuwd én werd het Brabantse bedrijf Scan-Air (deels) overgenomen. Al met al zijn het veelbewogen maanden geweest voor Boon Agrosystems, vertelt Wilbert Boon. Dat is deels te danken aan de gezonde ambitie van het agrarisch installatiebedrijf, dat anno 2017 zo’n dertig mensen in dienst heeft en een groeiende klantenkring bedient met ventilatie, elektra en automatisering in stallen en andere bedrijfsgebouwen.

Maar sommige zaken komen ook gewoon op je pad, geeft Wilbert aan. De overname van Scan-Air bijvoorbeeld, dat vanuit het Brabantse Mill kunststof ventilatieproducten levert aan bedrijven zoals Boon Agrosystems.
Voor deze en andere grote stappen die het familiebedrijf zet, wordt sinds jaar en dag geleund op de kennis van Alfa Accountants. Zeker voor het interne overnametraject, waarbij Wilbert uiteindelijk de volledige leiding over Boon Agrosystems zal krijgen, is dat geen overbodige luxe. Niet alleen de juridische kant van het verhaal, ook goed overleg en een duidelijke communicatie richting andere familieleden is bijvoorbeeld heel belangrijk.

Het grote voordeel van Alfa Accountants hierin is dat er een beroep kan worden gedaan op adviseurs met specifieke kennis over uiteenlopende onderwerpen, vindt Wilbert. “Onze vaste contactpersoon en sparringpartner is Teus van de Bospoort. Hij maakt op zijn beurt weer gebruik van collega-adviseurs die elk hun eigen specialisme hebben. Of je nu een accountant of een fiscaal adviseur nodig hebt, fiscaal-juridisch advies zoekt of de beste adviseur wilt op het gebied van fusies en overnames, je krijgt altijd advies op maat van ze. Dat was heel prettig. Een overname, in ons geval zowel intern of extern, heeft best wat voeten in de aarde. Als je dan kan sparren met iemand die weet wat er speelt op de markt heeft dat echt meerwaarde.”

alfa.nl