BARNEVELD - Steeds meer Barneveldse bedrijven kiezen voor een online werkomgeving. Daarmee kunnen medewerkers niet alleen op de zaak aan de slag, maar ook makkelijk vanuit huis bij al hun documenten, data en programma’s.

“Je hebt alleen nog een laptop of computer met internetverbinding nodig om te werken”, vertelt Gerrit Boone, oprichter van BooneIT. “In de afgelopen anderhalf jaar zijn veel medewerkers eraan gewend geraakt om thuis te werken en niet iedereen wil fulltime terug naar kantoor. Daarom denken veel bedrijven nu na hoe ze het hybride werken zo goed mogelijk kunnen ondersteunen.”

Een online werkomgeving komt dan vaak als beste alternatief uit de bus. Medewerkers zien na het inloggen hun vertrouwde Windows-omgeving en hebben toegang tot alle applicaties die ze gebruiken, zoals AFAS, Exact Online of Snelstart. Documenten delen en samenwerken gaat eenvoudig via Sharepoint, terwijl medewerkers dankzij Microsoft 365 toegang hebben tot alle bekende Office-applicaties. “En werk je met traditionele applicaties die nog niet as-a-service beschikbaar zijn? Dan kunnen we die ook online beschikbaar maken met behulp van het Azure-platform”, vertelt Boone.

Voorspelbare kosten
Niet alleen het werkgemak is voor bedrijven reden om over te stappen, ziet Gerrit Boone. “Een ander groot voordeel is dat je niet meer hoeft te investeren in bijvoorbeeld servers of een eigen IT-afdeling. Daarvoor in de plaats komen voorspelbare, maandelijkse kosten per gebruiker. Wij gaan daar zelf heel ver in. In ons maandbedrag zit bijvoorbeeld ook support op locatie inbegrepen. En neem je een nieuwe medewerker aan? Dan krijg je alleen een factuur voor een extra computer of laptop, maar het toevoegen van een gebruiker en inrichten van een online werkomgeving is in het maandabonnement inbegrepen.”

Veiliger dan traditionele omgeving
Is zo’n online werkomgeving wel veilig? “Absoluut”, zegt Boone. “Veiliger zelfs dan een traditionele omgeving, durf ik te stellen. Microsoft steekt jaarlijks één miljard dollar in de beveiliging van hun cloudoplossingen. Je kunt beter op die investeringen meeliften dan dat je zelf probeert om cybercriminelen buiten je netwerk te houden. De opslag van jouw data vindt bovendien gewoon plaats in West-Europa en voldoet aan de Nederlandse wetgeving.”

Boone IT werd in 2011 opgericht en verhuisde al weer even geleden van Kootwijkerbroek naar Barneveld. Vanaf bedrijventerrein De Briellaerd ondersteunt een compact team van IT-specialisten tal van lokale en regionale mkb-bedrijven met circa 5 tot 150 werkplekken. Boone IT fungeert voor hen vaak als totaalpartner, die ook bijvoorbeeld de internetverbindingen, vaste en mobiele telefonie en hardware regelt.

www.booneit.nl