De gloednieuwe Ampera-E is nog amper verkrijgbaar. Toch rijden de medewerkers van Van de Pol Hout en Bouwmaterialen al met veel plezier rond in de eerste nieuwste, volledig elektrische Opel. “Toen bleek dat er een beperkt aantal exemplaren al eerder naar Nederland kwam, belde Broekhuis ons direct.”

De Ampera-E is de eerste volledig elektrische auto van Opel. Met een 60 kwh Lithium ION batterij die garant staat voor een actieradius van 300 kilometer liggen de verwachtingen erg hoog. Niet alleen bij echte autofreaks. Ook de medewerkers van Van de Pol Hout en Bouwmaterialen zaten met smart te wachten tot de Ampera-E in Nederland zou arriveren.

Milieubewuste keuze
“We zijn bezig met een volledige transitie naar elektrische auto’s”, vertelt Jan Dirk van de Pol. “Elektrisch rijden is onderdeel van het duurzaamheidsplan van Van de Pol Hout en Bouwmaterialen. Tot nu toe hadden we drie exemplaren van de Opel Ampera voor de deur staan. Eén daarvan is nu vervangen door de Ampera-E.” De directeur is een van de tien gelukkigen die het nieuwe paradepaardje van Opel als eerste in gebruik kon nemen. Zijn conclusie: “De hybride versie van de Opel Ampera beviel ons heel goed, maar de Ampera-E nog veel beter!”

Geschikt voor lange afstanden
Jan Dirk en zijn collega’s zijn regelmatig bij hun klanten te vinden, die over het hele midden van het land verspreid zitten. “Een goede actieradius is daarom noodzakelijk”, vertelt Jan Dirk. “Het moet op z’n minst mogelijk zijn om heen en weer naar de klant te gaan zonder tussentijds op te laden. Met de Ampera-E kan dat. Deze rijdt met gemak 300 kilometer. Een grote verbetering ten opzichte van de Opel Ampera waar wij gemiddeld 50 kilometer elektrisch mee kunnen rijden.” Naast de prestaties is Jan Dirk ook enthousiast over het design van de Ampera-E. “Vaak hebben elektrische auto’s een andere vorm dan normale auto’s. De Ampera-E daarentegen oogt precies als een normale auto”

Broekhuis weet wat je wilt
De keuze voor Broekhuis komt niet uit de lucht vallen. “We werken al jaren heel prettig samen met Broekhuis”, vertelt Jan Dirk. “Wij hechten veel waarde aan persoonlijk contact. Broekhuis weet wie wij zijn en wat wij willen. Joost hield de Ampera-E zelfs al voor ons in de gaten. Toen bleek dat Broekhuis één van de eerste tien exemplaren binnen zou krijgen nam hij gelijk contact met ons op. Uiteraard gingen wij op dit aanbod in, want dat is er in ieder geval al een. Nu is het wachten uiteraard op de volgende twee!”
h Proefrit maken in de Ampera-E? Bel met Joost van Boven, vestigingsdirecteur van Broekhuis Opel in Barneveld. 

www.broekhuisgroep.nl/barneveld