Je kunt natuurlijk alleen voor een nieuwe auto de showroom van Broekhuis Opel Barneveld bezoeken, maar daarmee zou je jezelf als werkgever wel eens tekort kunnen doen...

Daar staat hij in de showroom. De onbetwiste eyecatcher uit het Opel-programma van dit moment. Stoere lijnen, ruim interieur, een zee aan bagageruimte. Ja, met de Opel Grandland X heeft het Duitse automerk ineens een serieuze SUV-troef in het gevecht om de zakelijke rijder. Toch is het niet alleen dit model - of het succes van de Insignia en de elektrische Ampera E - dat een groeiende groep werkgevers en leaserijders naar Broekhuis Opel Barneveld brengt. Wat dan wel? Daarvoor moet ondernemer Joost van Boven helaas zijn toevlucht nemen tot een paar clichés. “Ik weet dat het niet sexy klinkt, maar wij ontzorgen werkgevers en leaserijders.”

Wagenparkbeheer en mobiliteitsbudget
En dat gaat ver bij Broekhuis Opel Barneveld. Zo beheert het bedrijf het wagenpark voor een aantal bedrijven uit de regio. “Wij zorgen dat de auto's op tijd onderhouden worden, maar handelen bijvoorbeeld ook een bekeuring af. In veel bedrijven doet een medewerker dit erbij, maar als het niet je core business is weet je niet altijd wat er nodig is of waarvoor je betaalt. Het uitbesteden van wagenparkbeheer kan je bovendien zomaar 1 fte schelen.”

Verder denkt Broekhuis Opel Barneveld steeds vaker mee over een slimme besteding van mobiliteitsbudgetten. “We kijken daarbij echt naar de individuele behoefte. Als jij een lease-auto vooral ziet als middel om van A naar B te komen, adviseren wij niet de meest luxe Opel met alle opties die je kunt bedenken. Zo blijft er misschien geld over voor een elektrische fiets. Die verkopen we zelf niet, maar ik wil je daarin wel ontzorgen in samenwerking met een fietsenhandel.” Het past bij de cultuur van de Broekhuis Opel Barneveld. Mensen hoe dan ook helpen, recht in de ogen kijken en thuis laten komen zijn de kernwaarden van de groep die inmiddels ruim 50 vestigingen heeft in Midden-, Oost- en Noord-Nederland.

Flexibel en persoonlijk
Daarnaast heeft Broekhuis Opel Barneveld een uitgebreid dienstverleningspakket met onder andere Broekhuis Lease, autoverhuur, schadeherstel, bedrijfswageninrichting, financieringen en verzekeringen. “We zijn compleet, maar tegelijkertijd flexibel en persoonlijk. Als je een vraag hebt over je lease-auto, kan je hier gewoon langskomen aan de balie. En als je halverwege je lease-periode wilt switchen van auto, is dat bespreekbaar. Verder is Opel gewoon een sterk merk, met een nette aanschafprijs, een hoge restwaarde en relatief weinig onderhoud. Dat zorgt voor lage total cost of ownership.”

Nieuwe modellen op komst
De populariteit blijkt ook uit de verkoopcijfers. Opel behoorde vorig jaar tot de top-drie best verkochte automerken van Nederland. Met de komst van een aantal nieuwe modellen ziet ook de toekomst er zonnig uit. Met de Ampera E heeft Broekhuis Opel Barneveld al een sterke troef in het elektrische segment in handen. Volgend jaar komen daar de hybride variant van de Grandland X bij én een volledig elektrische Corsa, die volgens Van Boven een 'betaalbare prijsstelling' krijgt.

Tijd dan voor de hamvraag. Wat rijdt de Barneveldse auto-ondernemer eigenlijk zelf? “Op dit moment een Opel Mokka”, vertelt Van Boven. “Hiervoor een Grandland en een Insignia. Mijn auto is namelijk altijd te koop. Het kan zijn dat ik een week nadat ik de sleutels krijg alweer moet switchen. En ik heb ook een keer gehad dat mijn auto de dag voordat ik op vakantie ging verkocht werd. Dan merk je meteen hoe prettig het is dat we bij Broekhuis Opel Barneveld altijd passend vervangend vervoer hebben!”

www.broekhuisgroep.nl/barneveld