BARNEVELD - Broekhuis Opel, gevestigd op de Briellaerd in Barneveld, gaat voortaan door het leven als dealerbedrijf van maar liefst negen verschillende merken.

Deze koers werd ingezet toen Chevrolet het besluit nam om per 31 december 2015 te stoppen met de verkoop van nieuwe auto’s in Europa. ,,Het Chevrolet-logo gaat van de gevel en wij gaan verder als 9-merken-dealer: BMW, Ford, Hyundai, Mini, Opel, Peugeot, Seat, Skoda en Volvo’’, aldus vestigingsdirecteur Joost van Boven. Het 9-merken-beleid heeft grote voordelen voor de zakelijke rijder, aldus Van Boven. ,,Een belangrijk deel van onze merken is nog niet vertegenwoordigd met een dealerschap in de gemeente Barneveld, terwijl juist de zakelijke rijder gebaat is bij een dealer ‘om de hoek’. Service, onderhoud en reparatie mag namelijk vooral niet te veel tijd kosten. Ook onze haal- en brengservice draagt bij aan die tijdswinst. Net als het gemak waarmee ondernemers hier een leenauto of leenfiets mee kunnen krijgen als dat nodig is.’

Broekhuis Opel maakt onderdeel uit van de Broekhuisgroep met 35 eigen onderhoudslocaties in Midden- , Noord- en Oost-Nederland. Verder zijn er 7 autoschadeherstelbedrijven, een leasemaatschappij, dealerschap van BMW motoren en een bedrijf dat is gespecialiseerd in bedrijfswageninrichting en de inbouw van accessoires. Daarnaast zijn er activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening in de vorm van financieren en verzekeren.

broekhuisgroep.nl/opel/barneveld