BARNEVELD - Volgend jaar veranderen de bijtellingsregels. U of uw werknemers gaan daardoor meer belasting betalen voor dezelfde auto. Alle reden dus om snel langs Opel Broekhuis te komen en nog dit jaar te profiteren van onze fiscaal aantrekkelijke modellen.

Eerst maar even de veranderingen op een rij. Vanaf volgend jaar maakt het niet meer uit of u op diesel, benzine of lpg rijdt. Hoeveel bijtelling u betaalt, hangt volledig af van de uitstoot van de auto. Ook de bijtellingscategorieën gaan op de schop. Dat zijn er straks vier: 4, 15, 21 en 25 procent. In de praktijk komt het er op neer dat er minder auto’s in de lage bijtellingsklassen vallen.

Gelukkig telt een gewaarschuwd ondernemer of fleetmanager voor twee. Geeft u dit jaar uw medewerkers een (nieuwe) auto van de zaak? Dan houden ze de komende vijf jaar netto meer over dan wanneer u ná 1 januari diezelfde keuze maakt. Een aantrekkelijk alternatief dus voor bijvoorbeeld een salarisverhoging.

Let wel op, want de huidige bijtellingspercentages gelden alleen voor auto’s die nog in 2015 afgeleverd worden. Ook als u zzp’er bent, is het de moeite waard om eens te komen praten. We brengen graag voor u in kaart wat het meest voordelig is: een auto van de zaak of juist niet.

Joost van Boven
Broekhuis Opel, Barneveld

broekhuisgroep.nl/opel/barneveld