BARNEVELD - Broekhuis Barneveld heeft drie nieuwe merken toegevoegd aan het dealerpakket: Peugeot, Citroën en Fiat. Die laatste is nieuw in Barneveld.

Sinds kort prijken deze nieuwe merken op de pui van de showroom aan de Abel Plesmanstraat 16. Peugeot, Citroën en Fiat zijn zustermerken van Opel en vallen onder het Stellantis-concern. Het dealerschap van Citroën en Peugeot wordt overgenomen van andere Barneveldse dealers. Fiat was nog niet vergetenwoordigd in Barneveld. Directeur Joost van Boven is zeer ingenomen met de uitbreiding van merken. “Niet alleen omdat we een veel grotere markt gaan bedienen, maar natuurlijk ook omdat we als organisatie het vertrouwen hebben gekregen van de importeurs van de verschillende merken. Een dealerschap krijg je niet zomaar. Een importeur verwacht dat je het organisatorisch perfect voor elkaar hebt en dat je kapitaalkrachtig bent, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk voorraden kunt bufferen. Dus zijn de verschillende dealerschappen ook een opsteker voor Opel Broekhuis in het algemeen.”

Investering
Om de merken in huis te halen heeft Broekhuis flink geïnvesteerd in merkeigen apparatuur. “Dat vraagt natuurlijk heel wat van ons. Tegelijkertijd zien we ook dat deze nieuwe merken weer nieuwe dynamiek brengen. Al met al zijn we erg blij met deze ontwikkelingen.”

www/broekhuis.nl/vestigingen/barneveld