Brunekreef Techniek breidt agrarische tak uit
Brunekreef Techniek heeft een deel van de activiteiten van Van de Glind Regeltechniek & Elektra overgenomen. Het gaat daarbij om ventilatietechniek en elektra in de agrisector. Richard Brunekreef: “Deze activiteiten passen naadloos binnen de agrotechniek, één van onze kernactiviteiten, en biedt ons ook nieuwe kansen voor de toekomst.”
Marius van de Glind, eigenaar van Van de Glind Regeltechniek & Elektra, ontwikkelde de afgelopen jaren onder meer een eigen klimaatcomputer voor de pluimveesector. Door gezondheidsproblemen zag hij zich echter genoodzaakt om een deel van zijn activiteiten te staken en zich te gaan richten op advisering. “In Brunekreef Techniek zag hij een gedegen partner om onder meer de klanten met dat zelfontwikkelde klimaatsysteem over te nemen", vertelt Richard Brunekreef, die Brunekreef Techniek samen met zijn broer Ab runt. “De overname kwam bij toeval op ons pad, maar de activiteiten passen perfect bij ons bedrijf. Met onze kennis en expertise kunnen we zijn klanten dezelfde service en hetzelfde deskundig advies bieden als ze gewend waren.”
Duurzame energie
Brunekreef Techniek heeft jarenlange ervaring in de agrarische sector op het gebied van klimaat-, voeder-, en complete huisvestingssystemen. Daarnaast is het bedrijf actief in de installatie- en elektrotechniek en richt het zich op duurzame energie. “Zo leveren we onder meer verwarmings- en waterinstallaties, elektra en zonnepanelen. De bedrijfstak energie is in het kader van de energietransitie steeds belangrijker geworden. Toen wij jaren geleden startten met zonnepanelen stond deze techniek nog in de kinderschoenen. Anno 2019 is zonne-energie helemaal ingeburgerd.”
Voor Brunekreef reden om zich te oriënteren op nieuwe ontwikkelingen in de markt. “Wat ons momenteel bezighoudt is een combinatie van verwarming en zonne-energie. Daarbij gebruik je niet alleen de zonne-energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, maar ook de warmte die daarbij vrijkomt. Deze leent zich perfect om een warmtepomp mee te verwarmen. Binnenkort starten er pilots met deze nieuwe techniek. Het zal mij echter niet verbazen als deze interessante combinatie van systemen over een paar jaar net zo ingeburgerd zal zijn als de zonnepanelen.”