Klanten kijken bij Budding Auto’s hun ogen uit. Het autobedrijf van ondernemers Henk en Willeke Budding heeft dan ook een ware metamorfose ondergaan. Na een flinke verbouwing heropent het stel hun gloednieuwe showroom aan de Essenerweg in Kootwijkerbroek. Die in het aantal vierkante meters maar liefst verdriedubbeld is.

Tekst: Hiemstra Media

Voor ondernemer Henk Budding, eigenaar van Budding Auto’s, is het openen van de nieuwe showroom niet zomaar een zakelijke stap. Het is het resultaat van een lang gekoesterde droom, die met hard werken en gezond ondernemerschap werkelijkheid is geworden. Die droom gaat meer dan twee decennia terug, vertelt hij, toen hij als jonge twintiger van start ging met de verkoop en het onderhoud van auto’s van uiteenlopende merken.

Passie voor BMW
Nog steeds kunnen klanten bij Budding Auto's terecht voor de aankoop, service en reparatie van elke auto. Maar wie de nieuwe showroom bezoekt, herkent in één oogopslag de passie van Henk. “BMW is niet zomaar een automerk”, vertelt hij met een glimlach. “BMW staat voor innovatie, rijplezier en vakmanschap. De combinatie van prestaties, design en technologie, en de precisie waarmee BMW's zijn ontworpen en gebouwd, is uniek.”Het is deze toewijding aan het Duitse merk die hem door de jaren heen deed besluiten om zich met zijn gezond groeiende garagebedrijf te specialiseren in BMW's en later ook MINI's. Met een verdriedubbeling van het aantal vierkante meters is het toekomstplaatje dat Henk als twintiger al voor ogen had met Budding Auto's, compleet geworden. “We wilden een plek creëren waar klanten op hun gemak de auto’s kunnen bekijken, advies kunnen inwinnen en waar we hen volledig kunnen begeleiden bij de aankoop”, zegt Henk. De belangrijkste veranderingen? “Voorheen stonden de auto's buiten, maar dat is met de nieuwe showroom nu verleden tijd. Boven is er een ruimte gerealiseerd waar we winterbanden en ander materieel kunnen opslaan. En achter de showroom hebben we nu de beschikking over een moderne wasstraat waar we de auto's van onze klanten helemaal spic en span maken.”

De werkplaats
Ondanks de prachtige showroom is en blijft de werkplaats de centrale plek van de Kootwijkerbroekse onderneming. Hier worden auto’s met zorg en precisie onderhouden en gerepareerd, door een team van specialisten met jarenlange ervaring. “We hebben ons met ons monteursteam vanaf het begin gericht op BMW en MINI, omdat we geloven in het leveren van vakwerk door je te specialiseren. Door de technische complexiteit van deze merken was dat een logische keuze”, legt Henk uit. “We zijn supertrots op de monteurs, die onze klanten regelmatig weten te verrassen met hun knowhow en technische kennis. Deze week nog werd een klant door de dealer naar ons doorverwezen, omdat ze een technisch defect niet wisten te detecteren. Eén van onze monteurs kijkt ernaar en heeft binnen no time in de gaten wat er aan de hand is. Dat wekt verbazing op. En blije klanten natuurlijk! Maar het is óók het resultaat van meters maken, toewijding, kennis opdoen en passie hebben voor techniek. Daar zijn we trots op!”

Klantervaringen
De online reviews? Die liegen er niet om. Niet alleen wordt de service, snelheid en vakkennis geprezen door klanten die van heinde en verre naar Kootwijkerbroek komen, ook de heldere communicatie wordt door klanten gewaardeerd. “Dat vinden we ook belangrijk en daarom geven we daar graag onze aandacht aan”, knikt Henk. “Gewoon even een belletje naar de klant om te overleggen over de aard van de reparatie en de te verwachten kosten. Mensen vinden dat prettig en ik vind dat ook niet meer dan logisch.”

Feestelijke opening op 2 november

Ter ere van de nieuwe showroom organiseert Budding Auto's op zaterdag 2 november een feestelijke opening. Bezoekers kunnen het resultaat van de verbouwing bekijken en worden getrakteerd op een hapje en een drankje. Bovendien wacht hen onder meer een blikvanger van jewelste: een Formule 1-raceauto waarvan liefhebbers, net als in een echte pitcrew, een band mogen verwisselen in een zo kort mogelijke tijd. Ook staat er een baan klaar waarop geracet kan worden met radiografisch bestuurbare auto's. “We zien ernaar uit, iedereen is welkom!”

www.buddingautos.nl