BARNEVELD - In de afgelopen maanden werd wel duidelijk dat kamperen een coronaproof manier is om vakantie te vieren. In de werkplaats van Camper Cabana aan de Bellstraat 21c wordt het niet voor niets steeds drukker. Hier tovert ondernemer en alleskunner Christian Glas lege (bestel)bussen binnen een paar weken om tot een volwaardige leef-, slaap- en werkplek op wielen.

Campers worden steeds populairder als kampeermiddel, en als iemand dat begrijpt dan is het Christian zelf. Het is al jarenlang zijn favoriete reis- en vervoermiddel. Afgelopen oud en nieuw stond hij nog op een natuurcamping, lekker een fikkie te stoken voor zijn camper. Corona deed nog een schepje bovenop de tóch al toenemende populariteit van campers, vertelt hij. Liefhebbers zijn met name reislustige jonge gezinnen die bezig zijn met ‘bewust’ leven en die genieten van de dynamische manier van reizen in een camper. Maar ook oudere mensen behoren tot de klantenkring van Christian.

Veelzijdig
Inmiddels staan klanten bij Camper Cabana in de wachtrij en schakelt Christian daarom zzp’ers in om hem te helpen in zijn werkplaats op De Valk. Het leuke van het bouwen van campers is de veelzijdigheid ervan, vindt hij. Er wordt een lege bus de werkplaats in gereden, en aan de hand van een oriëntatiegesprek, moodboard en wensen van de klant ontstaat een ontwerp en wordt een complete camper gebouwd. Ramen, elektra, water- en gassysteem, een bed, keuken en douche, dakluiken, isolatie of desgewenst zonnepanelen: alles is maatwerk. Handig met hout was hij altijd al, en veel profijt heeft hij van de technische kennis en ervaring die hij opdeed als vrachtwagenmonteur bij Harbers Trucks.

Gezonde groei
Nederland kent zo’n 50 tot 100 camperbouwers, schat Christian in, en de wens om de grootste te worden heeft hij niet. Natuurlijk, gezonde groeiambities voor de toekomst zijn er wel degelijk, maar de lol zit wat hem betreft in een persoonlijke aanpak, het samenwerken met klanten en het plezier in het werk zelf. “Dat ik hier mijn brood mee kan verdienen is al een beloning op zich.”

facebook.com/campercabana