BARNEVELD - Hoogopgeleide jongeren en Barneveldse bedrijven met elkaar in contact brengen. Dat is het idee achter het Barnevelds Career Event dat stichting Barneveld Tomorrow op vrijdag 5 juli organiseert. 

Het Barnevelds Career Event vindt plaats bij softwarebedrijf Infor op bedrijventerrein Harselaar. De organisatie verwacht zo’n honderd studenten en jonge professionals te trekken. Die kunnen deelnemen aan meet & greets met Barneveldse werkgevers die veel werk hebben voor hbo’ers en wo’ers.

Deelnemende bedrijven
Daartussen zitten bekende spelers zoals windturbineproducent Lagerwey Wind, cameragigant Orlaco en pluimveemarktleider Jansen Poultry Equipment. Ook een flink aantal IT-bedrijven, zoals CRM Partners, Net Basics en Welisa hopen tijdens het event potentiële werknemers te ontmoeten. In totaal zijn er mini-presentaties van zo’n 25 innovatieve lokale bedrijven. Ook andere ondernemers mogen aanschuiven, mits ze zelf een high-potential meenemen. Een student of starter met een hbo- of wo-achtergrond. Dat moet er voor zorgen dat het event niet uitmondt in een onderonsje tussen ondernemers. Het Barnevelds Career Event begint op vrijdag 5 juli om 15.00 uur. Het evenement wordt tussen 18.00 en 19.00 afgesloten met een netwerkborrel. Barneveld Tomorrow wil als deze editie een succes wordt, in de toekomst meer van zulk soort career events organiseren.

Promotie en voorlichting
Barneveld Tomorrow is een initiatief van Barneveldse ondernemers om hoogopgeleide jongeren te behouden voor het lokale bedrijfsleven. Nu gebeurt het nog vaak dat jongeren voor hun hbo- of wo-opleiding elders gaan studeren en daar blijven hangen. Barneveld Tomorrow laat deze groep zien dat er ook hier in de regio veel innovatieve bedrijven actief zijn die op zoek zijn naar talent. Dat doet het onder meer via voorlichting bij onderwijsinstellingen en promotievideo's met jongeren die bij Barneveldse bedrijven werken. Ook ondersteunt Barneveld Tomorrow bij matchmaking tussen high-potentials en Barneveldse bedrijven. Uit recent onderzoek in opdracht van Barneveld Tomorrow blijkt dat 80 procent van de hoogopgeleide Barneveldse jongeren graag wil werken in hun eigen plaats. Ook start-ups kunnen op ondersteuning rekenen van de stichting, bijvoorbeeld op het gebied van financiering, business development, coaching, marketing of huisvesting.