KOOTWIJKERBROEK – Jansen Inspectie is een onafhankelijk inspectiebedrijf met een grote kennis van technische installaties. De juiste partij dus om tal van keuringen te laten doen.

Cor Jansen is inmiddels 37 jaar werkzaam in deze branche en weet waar hij het over heeft. Van advies geven, offertes maken, onderhoud, nieuwbouwprojecten (zowel agrarisch, mkb als woningen) tot het opknappen van keuringsrapporten, het is aan hem toevertrouwd. “Wat we daarbij belangrijk vinden is dat we naast de opdrachtgever staan en met hem meedenken en tegelijkertijd kritisch durven te zijn”, aldus Jansen Inspectie.

Scope 8 verplicht
Voorheen gebeurde de elektra-inspectie conform de NEN3140+NEN1010. De reden dat NEN3140 niet meer van toepassing is, is dat deze gericht is op het beheer van de elektrische installaties die volgens de NEN1010 is vastgelegd. De aandacht van de Scope 8-inspectie is gericht op het veilige gebruik en het voorkomen van letsel bij gebruikers.''

Scope 10
Sinds een aantal jaar is ook Scope 10 van kracht. Deze keuring is gebaseerd op de NTA8220 en is ontwikkeld in samenwerking met de elektrotechnische brancheorganisaties, SCIOS en de verzekeringsbranche. Scope 10 is ook gericht op elektrisch materieel waarbij gebruik wordt gemaakt van een warmtebeeldcamera in verband met brandrisico’s.

Scope 12
Sinds begin 2020 is ook de Scope 12 erbij gekomen. Dit is een inspectie op aangeven van het Verbond van Verzekeraars, Holland Solar en inspectiebedrijven (vanuit de brancheorganisaties iKeur en Techniek Nederland). “De schadelast wordt met de toename van zonnestroom-installaties namelijk steeds groter.”

Bij een Scope 12 inspectie wordt naast de controle van de technische staat ook gekeken naar de draagkracht van de bouwkundige constructie, de ventilatie en zaken als brandbaarheid,  connectoren en het legplan. Alle inspecties dienen uitgevoerd worden door een SCIOS gecertificeerde inspecteur, zoals Cor Jansen. Deze certificering wordt jaarlijks weer getoetst door een certificerende instelling.

www.janseninspectie.nl