BARNEVELD - Duurzame koffie waarvan een euro van elke verkochte zak naar het goede doel gaat. De samenwerking met de RB Foundation die een ambachtsschool bouwt en runt in Zuid-Afrika past goed bij de cultuur en visie van Coffee@Work, vertelt mede-eigenaar Ronny Aarts.

Speciaal voor dit project is een nieuwe duurzame koffiemelange ontwikkeld. Van elke zak van deze koffie die Coffee@Work aan haar klanten levert, gaat een euro naar de foundation. “We hebben het project School to Work genoemd, om onderscheid aan te brengen met onze reguliere werkzaamheden. Ons doel is om elk jaar minimaal 20.000 zakken te verkopen van deze koffie. Dat doen we omdat we concreet willen bijdragen aan het recht dat elk kind heeft op goed onderwijs, overal en altijd. Zeker als je weet dat er door corona nóg meer kinderen thuis komen te zitten.”

Binnen Coffee@Work werd al langer gezocht naar een manier om de maatschappelijke verantwoordelijkheid op een projectmatige manier vorm te geven. “Een concreet doel, waaraan we rechtstreeks en transparant kunnen bijdragen en dat tegelijkertijd toch dichtbij ons staat. De school die de RB Foundation bouwt en exploiteert vinden we een prachtig én noodzakelijk project. Het geeft kinderen een kans op een opleiding als schilder, metselaar of timmerman. We zijn trots dat we daar als Coffee@Work aan mogen meewerken en met School to Work bieden we onze klanten de mogelijkheid er een steentje aan bij te dragen.”

Familiebedrijf
Coffee@Work is gespecialiseerd in koffie voor op het werk en verkoop en lease van kwaliteits-koffieautomaten, en is voor veel bedrijven in de gemeente Barneveld en ver daarbuiten huisleverancier. Coffee@Work biedt een uitgebreid assortiment huur-en leasekoffieautomaten, espresso, fresh brew en instant, voor de zakelijke markt, scholen en horeca. Het assortiment koffie van Coffee@Work is opgebouwd uit zorgvuldig op kwaliteit geselecteerde koffiesoorten en samengesteld uit uitsluitend de beste kwaliteit arabica koffiebonen. Service en onderhoud zijn vijf jaar gratis en de machine wordt gratis geïnstalleerd.

Koffie voor een betere toekomst
“Een goede kop koffie is onmisbaar voor veel werknemers", aldus Ronny Aarts. “Wij ontzorgen de klant, en dat begint met een eersteklas product en dito service. En als je met koffie op de werkvloer ook nog kunt meewerken aan een betere toekomst voor kinderen, dan sla je twee vliegen in een klap.”De duurzame ‘School to Work koffie’ is per zak verkrijgbaar en is geschikt voor alle espressoapparatuur."

www.coffeeatwork.nl