BARNEVELD - Op dinsdag 4 en woensdag 5 juni 2019 is de gemeente Barneveld – samen met Regio Foodvalley en Regio Amersfoort – gastheer van het jaarlijkse congres van de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Naar verwachting komen 2.500 gemeentebestuurders (burgemeesters, wethouders, raadsleden, maar ook gemeentesecretarissen en griffiers) naar de gemeente Barneveld m kennis te maken met dynamisch Barneveld.

Booming Barneveld
De gemeente presenteert zich als een groeiende en bloeiende gemeente op het snijvlak van twee dynamische regio’s: Foodvalley en Amersfoort. “We laten ‘bestuurlijk Nederland’ graag zien wat er allemaal in Barneveld gebeurt”, zegt burgemeester Asje van Dijk. “Veel mensen die Barneveld niet kennen,hebben vaak een vooroordeel, maar wie hier komt, en kennismaakt met onze gemeente, is verrast door de groei, de bloei, de dyanmiek en… de mensen. Want in Barneveld bouwen we niet alleen aan nieuwe woonwijken, nieuwe bedrijventerreinen en nieuwe tunnels en wegen, maar bewust óók aan een samenleving waarin we er voor elkaar willen zijn, waar iedereen kan meedoen en waar je mag zijn wie je bent. En dat gaan we laten zien. Booming en Betrokken Barneveld”, vertelt Van Dijk. ?

Wat heeft Barneveld aan zo'n congres?
“Het is mooi om ‘bestuurlijk Nederland’ te vertellen waar we in onze gemeente, de Regio Foodvalley en Regio Amersfoort mee bezig zijn. Een terechte vraag is: wat hébben we aan zo’n congres in Barneveld? In de eerste plaats betekent het congres dat honderden gemeentebestuurders tijdens het congres in en om Barneveld overnachten. Veel gemeentebestuurders arriveren al op maandagmiddag en zullen in onze gemeente een hapje willen eten. We hebben onze horeca daarom gevraagd hun deuren op maandag 3 en dinsdag 4 juni te openen, zodat gemeentebesturen een tafel kunnen reserveren en in Barneveld kunnen dineren. In de Midden Nederland Hallen, waar het congres zélf plaatsvindt, kunnen bedrijven een stand huren om zo in de spotlights van ‘bestuurlijk Nederland’ te komen. Daarnaast ontvangen wij op dinsdagmiddag alle deelnemers aan het congres op de Koewei. De verzorging van die ontvangst is in handen van een aantal cateraars uit Barneveld onder leiding van Richard van der Zande van De Elstar Catering. De muzikale ondersteuning is in handen van ons eigen saxofoonorkest SaxUs en het kwalitatieve leerlingenorkest Strakx van Muziekschool Barneveld. Daarnaast is het ons voornemen om een boekje te maken met leuke aanbiedingen zodat gemeentebestuurders ook in de zomer nog een keer, wellicht samen met familie of vrienden, terugkomen naar Barneveld.”