Een betere winkelervaring en van daaruit meer omzet uit je bezoekers halen. Dat wil toch iedere ondernemer? Je regelt het online!

Al sinds jaar en dag wordt er onderzoek gedaan naar winkelgedrag. Neem IKEA: daar wordt jaarlijks studie gemaakt van de beste looppaden, de juiste bijverkoopproducten en het verkorten van wachttijden bij de kassa. Het doel: de klantervaring verbeteren en meer verkopen.

Dat kun jij als ondernemer ook
Conversie optimalisatie is eigenlijk niets anders dan het vergroten van de kans dat een bezoeker een gewenste actie uitvoert (een aankoop/aanvraag). Dat is een investering waar je doorlopend van profiteert en die zichzelf dus terugverdient. Zeker online is conversie optimalisatie niet alleen maar een domein voor de grote jongens. Met een klein budget, de juiste kennis, tools en tijd kan je meer halen uit je huidige website/shop-bezoekers.

Online conversie optimalisatie: hoe dan?
Met tools die iedere website/shop-eigenaar ter beschikking heeft, zoals Google Analytics, hoef je geen IKEA te zijn om met dergelijke analyses aan de slag te gaan. Je hebt alle info in handen om te zien waar jij omzet misloopt. Met een gebruiksvriendelijke tool als Google Optimize kun je, zonder kennis van de techniek, al verbeteringen toetsen aan echte bezoekers.

Conversie optimalisatie-tips (Quick wins)
Wij hebben de ‘ohww-methode’ ontwikkeld. Waarom? Omdat de beste optimalisaties ‘ohww...’ eye-openers zijn:
Onderzoek: wat zijn de ‘pijnpunten’?
Hypothese: welke (op data gebaseerde) aannames kun je doen?
Waarnemen: put it to the test! Ga in de praktijk volgen wat het effect van je aanpassingen is.
Wijzigen: de opgedane inzichten definitief doorvoeren in je website.

We helpen je graag aan je eerste OHWW-moment! Wat werkt er in jouw situatie en voor jouw doelgroep het beste? Dat willen we met A/B-testen eenmalig gratis* voor je uitzoeken.
* Voorwaarden en verdere toelichting vind je op webleads.nl

Ben van Luttikhuizen is eigenaar van Webleads. Hét internetbureau voor web development en online marketing.

webleads.nl