Barneveld/Nijkerk - Wat zijn dé ondernemerstrends voor 2018? Cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel maakte er een studie van en deelt de uitkomsten op 23 januari 2018 op Landgoed de Salentein in Nijkerk.

Het is in de mode om elke willekeurige oprisping in ondernemersland tot trend te bombarderen. Helaas heeft zo’n observatie maar weinig om het lijf. Cultuurfilosoof Evert Jan Ouweneel pakt het liever anders aan. Hij onderkent dat er trends zijn die het ondernemersklimaatmede bepalen, maar weet zijn betoog dan ook met kennis van zaken én oog voor de grote lijnen te onderbouwen.

Tijdens de bijeenkomst gaat de cultuurfilosoof uitgebreid in op de ontwikkelingen en trends op het vlak van onder meer duurzaamheid, (on-)gelijkheid, vrede en veiligheid. Ouweneel is ruim ervaren in het definiëren en beschrijven van grote maatschappelijke ontwikkelingen en bewegingen. De afgelopen jaren maakte hij naam met zijn masterclass 'De wereldgeschiedenis in één dag' waarin hij onder meer diplomaten en bestuurders in één dag bijpraatte over 5.000 jaar ‘geloof, geweld, geluk en gedoe’. Zijn interesse gaat vooral uit naar de ‘logica’ achter gebeurtenissen en de bredere verbanden waarin trends zich ontvouwen, zegt organisator Schuiteman Accountants & Adviseurs. “Ouweneel is een gepassioneerd verteller. Hij weet de meest complexe thematiek naar een behapbaar en toegankelijk verhaal te vertalen.”

Ondernemers die graag goed voorbereid het nieuwe jaar ingaan, zijn op dinsdag 23 januari 2018 (aanvang: 19.30 uur) van harte welkom op Landgoed de Salentein in Nijkerk. Het gehele programma is te lezen op ?www.schuiteman.com/evenementen. Aanmelden kan via evenement@schuiteman.com of via de website.

www.schuiteman.com