Soms is het cruciaal om je zaak compleet op de kop te zetten en klaar te maken voor de toekomst. Maar hoe doe je dat en wie schakel je daarvoor in? Daan Gundelach (Dagu BV) bedacht, ontwierp én realiseerde de metamorfose die Baas Opticiens afgelopen zomer onderging.  

“Niets mooiers dan samen met de ondernemer een plan te bedenken om een zaak weer de uitstraling te geven die het verdient”, vertelt een enthousiaste Gundelach. “Dagu staat bekend om prachtige tegel- en sanitairprojecten. Maar steeds meer ondernemers schakelen ons in voor een compleet metamorfosetraject zoals bij Baas Opticiens. Dan heb ik het niet alleen over de vloeren, wanden en inrichting, maar over elk detail. Tot aan de belettering van de pui aan toe. Bij de vernieuwing van een winkel of kantoorgebouw heeft een ondernemer vaak met veel verschillende partijen te maken. Het risico op ruis op de lijn is daarbij groot. Daarom pakken we graag het totaalplaatje, waarbij Dagu BV verantwoordelijk is voor elk detail. Gideon Baas is met ons die uitdaging aangegaan. Natuurlijk ga je eerst samen om de tafel om een plan te maken. De ondernemer weet als geen ander welke uitstraling voor hem belangrijk is. Maar toen de tekeningen klaar waren en we van elkaar wisten waar het heen moest, kon Dagu BV het traject geheel in eigen hand nemen.”

Spannend
Dat ging zelfs zover dat Gideon Baas op vakantie ging op het moment dat het interieur van de zaak onder handen werd genomen. ‘‘Natuurlijk is dat spannend”, vertelt Baas, “maar het vertrouwen was er, dus gingen we toch relaxed weg. Terwijl wij op een strandbedje lagen, ging de zaak volledig op de schop. Toen we terugkwamen wisten we natuurlijk niet wat we zagen. Dan zie je dat een tekening ook maar een tekening is. Het resultaat was mooier en beter dan ik me had kunnen voorstellen.”

Creativiteit
Creativiteit en vakmanschap zijn sleutelwoorden op het moment dat een interieur onder handen wordt genomen, geeft Daan Gundelach aan. “Gideon wilde een eigentijdse uitstraling waarbij beleving de boventoon voert. Een nieuwe bril kopen doe je niet zomaar even tussendoor. Dat is een aankoop die tijd en zorgvuldigheid vraagt. In het interieur vind je dat terug. We hebben ontspannen zitjes gecreëerd die uitstralen dat dit een zaak is waar je persoonlijke aandacht krijgt. Een winkel waar alle tijd voor je wordt genomen om de beste keus te maken.”

Ontzorgen
Dagu BV is al jarenlang succesvol in de markt van afbouw- en interieurprojecten. Daan: “Niet iedereen weet dat we daarbij volledig kunnen ontzorgen en dus ook volledig eindverantwoordelijk zijn voor het eindresultaat. Gideon Baas kon mij op elk detail aanspreken. Dat geeft heel veel rust in zo’n project. En dat is belangrijk, want je zaak volledig strippen en opnieuw opbouwen is al spannend genoeg.”