BARNEVELD - Ondernemer Nico van Manen heeft dynamische maanden achter de rug. In februari vorig jaar opende hij onder de naam Stellio Interieur een nieuw Experience Center aan de Voltastraat in Barneveld. Mede-gefinancierd door 270 investeerders. Het was Alfa Accountants en Adviseurs die hem op het spoor bracht van crowdfunding.

Het twee verdiepingen tellende Experience Center ziet er indrukwekkend uit. Op de begane grond een sfeervolle showroom met zeven verschillende stijlkamers. Op de tweede etage, overzichtelijk gerangschikt, talloze producten in blank, onbewerkt hout. Al loopt Nico van Manen over van de nieuwe en nóg betere ideeën, hij is tevreden over het resultaat na de grondige verbouwing. Een behoorlijke stap, ook in financieel opzicht, vertelt hij. Want met de naamsverandering is ook het nieuwe Stellio-concept gerealiseerd: een door hemzelf uitgedacht eigentijds en flexibel woonconcept waarin alles draait om maatwerk en optimale woonbeleving.

Zijn contactpersoon bij Alfa Accountants, Erik Hannewijk, attendeerde hem bij het maken van zijn toekomstplannen op het online platform geldvoorelkaar.nl, waar door crowdfunding financiering voor ondernemers en particulieren wordt gefaciliteerd. Samen maakten ze een plan van aanpak, waarin ze de onderscheidende aspecten van het Stellio-concept presenteerden. “Binnen drie weken was het voor elkaar”, vertelt Nico. “Bij 270 investeerders vonden we voldoende draagvlak om te investeren in de plannen. We konden dus aan de slag met de bouwwerkzaamheden, de nieuwe website en alle overige zaken die moesten gebeuren.”

Het advies van Alfa Accountants ging veel verder dan alleen dit financieringstraject, vertelt Nico. “Erik heeft intensief meegedacht over de manier waarop ik mijn bedrijf kan inrichten om optimaal rendabel te zijn. Dat varieerde van advies over de openingstijden tot manieren om efficiënter met mijn tijd om te gaan. Natuurlijk zijn cijfers belangrijk – sinds kort heb ik online de complete financiële administratie inzichtelijk en dat is prettig –  maar dat er iemand is die inhoudelijk met je meedenkt, is voor mij minstens zo waardevol gebleken.”

www.alfa.nl