ZWARTEBROEK - Met de officiële ingebruikname van 168 nieuwe zonnepanelen op het dak van Dorpshuis De Belleman werd de aftrap gegeven voor een nieuwe fase in de ambitieuze ontwikkeling van het zalencomplex in Zwartebroek. 

Onder leiding van een nieuw en ondernemend bestuur profileert De Belleman zich nadrukkelijk als een geschikte vergader- en eventlocatie voor de zakelijk markt. Peter Davelaar is één van de drie ondernemers die De Belleman tot een succes gaat maken. Met de verduurzaming van de locatie is een belangrijke stap gezet richting een succesvolle toekomst, verwacht hij. Niet alleen werden onder zijn leiding nieuwe zonnepanelen geplaatst, ook zijn een nieuw gebouwbeheersysteem en een nieuw leidingsysteem geïnstalleerd en werden twee nieuwe, energiezuinige cv-ketels geplaatst.

De Belleman voorziet met deze maatregelen in 65 procent duurzame energie in het totaalplaatje. Het zegt veel over de ambitie van het bestuur, vertelt Peter. “We willen nadrukkelijk voorop lopen in duurzame energie. Natuurlijk is het een zakelijke investering, maar het is ook een signaal naar onze klanten dat we het milieu serieus nemen en onze kinderen en kleinkinderen een gezondere wereld willen nalaten.”

De Belleman werd in de afgelopen periode deels verbouwd en vernieuwd. Zo is er een zaal met een grote gezellige bar die plaats biedt aan 40 tot 75 personen. Met haar moderne inrichting is ‘De Deel’ geschikt voor vergaderingen, workshops, verjaardagen en andere festiviteiten. In de in totaal vijf zalen van uiteenlopende groottes worden feesten, vergaderingen en congressen gehouden voor kleine gezelschappen (40 personen) en grote (tot bijna 700 gasten). Met een prachtig zonneterras is het bovendien een prima locatie om ook naar buiten uit te wijken, vertelt Peter. De zakelijke markt weet De Belleman steeds beter te vinden. De voordelen zijn dan ook legio. “Onze prijzen liggen laag, de voorzieningen zijn keurig voor elkaar, de ligging is centraal, het eten is van uitstekende kwaliteit en klanten worden op maat bij ons bediend.”