Dankzij het coronavirus is er veel onzekerheid over de huidige economie. Door de vele maatregelen en steunpakketten zien velen door de bomen het bos niet meer. Naast de steunpakketten voor de ondernemers die het hardst getroffen worden, is er nu ook een regeling die voordeel op kan leveren voor ondernemers die “gewoon” door kunnen draaien.

In deze roerige tijden wachten vele ondernemers even met investeren. Om de investeringen toch op gang te krijgen, heeft de overheid de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) in het leven geroepen.

Deze regeling levert een netto loonheffingskorting op tot wel 3,9%. Deze wordt berekend over investeringen die zijn betaald tussen 1 januari 2021 en 31 december 2022. Investeringen kunnen kwalificeren vanaf 1 oktober 2020, zolang deze na 1 januari 2021 zijn betaald.

Dit kan u een aanzienlijke belastingheffing besparen. Hiervoor is het wel van belang dat deze investering op de juiste manier wordt ingericht, zodat wordt voldaan aan de verdere eisen van de BIK. Dit is een actueel onderwerp en is dus nog steeds aan verandering onderhevig.

Het is van groot belang dat er toereikende loonheffingen zijn in de investerende B.V. Momenteel is nog niet duidelijk of de BIK ook van toepassing is als wordt geïnvesteerd in Holding B.V. terwijl het personeel op de loonlijst staat van een tot de fiscale eenheid behorende werk B.V. Hierover zijn vragen gesteld aan de Europese Commissie.

Dit alles levert dus maatwerk op, per onderneming en per investering. Heeft u investeringsplannen en wilt u graag belasting besparen? Graag helpen wij u verder.

Han Brandsen, Senior Belastingadviseur bij Visser&Visser, jfbrandsen@visser-visser.nl, 06 – 22 35 21 42

www.visser-visser.nl